UWAGA na dziwny Arthroflex!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
kamila lakusiowa

09 października 2010, 08:40

Caniwiton również pomaga na stawy :)
Chefrenek

09 października 2010, 10:28

Robert A. pisze:A jednak,nie myliłem się rynek jest zasypywany podrobionym Arthroflexem(identycznie jak Royal Canin karmy weterynaryjne :evil: )totalny skandal i nie pytajcie mnie skąd wiem,bo i tak nie odpowiem :) Natomiast dziwię się,ze firma Scan Vet nie zmieniła do tej pory szaty graficznej ,wielkości opakowania lub cokolwiek innego,żeby ich produkt był trudniejszy do podrobienia :?:
Oczywiście firma twierdzi tak jak to było wcześniej,że wszystko jest ok,ale uzyje tu mocniejszych słów gówno :oops: prawda.Już kilka miesięcy temu trafiłem na ich podrobiony Arthroflex.
Royal Canin przynajmniej przyznał się do tego,ze ich karmy weterynaryjne są podrabiane i przenoszą sprzedaż do gabinetów weterynaryjnych .
Pozdrawiam
Żeby to był jakiś syrop. On ponoć miał negatywny wpływ na szpik kostny. :evil:

A royalek był podrabiany gdzieś na wschodzie i pakowany w oryginalne holenderskie worki. Co więcej były zgony po tych podróbkach. Jednym słowem strach się bać.
filodendron

09 października 2010, 11:32

Cholercia, skończy się na gnatkach wieprzowych i kurzych na okrągło, bo przynajmniej człowiek wie, co do gara wkłada :?
Chefrenek

09 października 2010, 12:12

filodendron pisze:Cholercia, skończy się na gnatkach wieprzowych i kurzych na okrągło, bo przynajmniej człowiek wie, co do gara wkłada :?
Hahah nie całkiem. Kuraki i wieprzaki też są napchane nie wiadomo czym.
isabelle30

09 października 2010, 13:01

Wiadomo czym....

A tak na marginesie, myślę że wszystko jest do podrobienia...
Natomiast co do karm weterynaryjnych RC...hmmm...myślę że bardziej im chodzi o to żeby w końcu zaczęły się sprzedawać, bo ludzie coraz bardziej stoją do nich tyłem
filodendron

09 października 2010, 13:19

Chefrenek pisze:
filodendron pisze:Cholercia, skończy się na gnatkach wieprzowych i kurzych na okrągło, bo przynajmniej człowiek wie, co do gara wkłada :?
Hahah nie całkiem. Kuraki i wieprzaki też są napchane nie wiadomo czym.
No ale zawsze to trochę bliżej źródła :) Podobno w miarę zdrowe jedzenie pamięta skąd pochodzi ;) Skoro my żyjemy, jakoś...
Wiecie, jak to jest - człowiek fuczy na np. marketówki, że z samych odpadów, a potem w aptece kupuje kwas hialuronowy elegancko zapakowany w kapsułeczki, za 8 dyszek, dwa razy droższy od innego, bo naturalny - w składzie: wyciąg z kogucich grzebieni :D (Nie, żebym promowała marketówki, broń Boże ;))
Awatar użytkownika
Robert A.

16 października 2010, 07:06

Znakomity kwas hialuronowy w kapsułkach ma "OLIMP" i nie kosztuje 80 zł a 30 :)
filodendron

18 października 2010, 11:53

Robert A. pisze:Znakomity kwas hialuronowy w kapsułkach ma "OLIMP" i nie kosztuje 80 zł a 30 :)
Ja się na tym nie znam, powtarzam tylko opinię farmaceuty, wg którego różnica w cenie wynika za faktu, że kwas hialuronowy firmy Olimp jest pozyskiwany metodami biotechnologicznymi (cokolwiek to znaczy), zaś ten droższy jest ze źródeł naturalnych (kogucich grzebieni). W tym kontekście droższe ma oczywiście znaczyć lepsze, ale czy tak faktycznie jest - nie wiem.
ODPOWIEDZ
  • Informacje