Moze nalezaloby zebrac info z jakiego zrodla sa opakowania trefne?
moj jest ok, ale tez Brutus dostaje zapobiegawczo i zadnych problemow nie ma
UWAGA na dziwny Arthroflex!
Ja też podaję od kilku lat i było wszystko ok,ale te ostatnie zdarzenia nie są miłe.
Sam już nie wiem co o tym myśleć,bo jeśli nie podrobiony to może trafiła się jakaś przemarznięta partia towaru?
Sam już nie wiem co o tym myśleć,bo jeśli nie podrobiony to może trafiła się jakaś przemarznięta partia towaru?
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2010, 18:49 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
Ja od dawna podaję już tylko ludzkie preparaty na stawy. Najczęściej z firmy TREC.
Sama ich używałam po skręceniu kostki z naderwaniem ściegien, bardzo mi pomogły. A w lipcu wyadoptowana przeze mnie suczka, miała okrutne problemy z tylnymi nogami, nie dosć że zapewne ma dysplazję, to jeszcze w trakcie zabawy uszkodziła sobie kolanko. Regularne podawanie praparatów, akurat ja dawałam treca, i utrzymywanie niskiej wagi, teraz suczka funkcjonuje zupełnie normalnie, problemy z poruszaniem zminimalizowały sie, znacząco.
Sama ich używałam po skręceniu kostki z naderwaniem ściegien, bardzo mi pomogły. A w lipcu wyadoptowana przeze mnie suczka, miała okrutne problemy z tylnymi nogami, nie dosć że zapewne ma dysplazję, to jeszcze w trakcie zabawy uszkodziła sobie kolanko. Regularne podawanie praparatów, akurat ja dawałam treca, i utrzymywanie niskiej wagi, teraz suczka funkcjonuje zupełnie normalnie, problemy z poruszaniem zminimalizowały sie, znacząco.
Ja ogólnie uważam, że to nie są leki coby je leczniczo podawac. To może byc tylko i wyłącznie wspomaganie... bardziej lub mniej pomocne.ramzes123 pisze:Ludzkie maja skład zbliżony, ale proporcje inne. Profiliktycznie można sobie dawać, czemu nie, jednak leczniczo nie dałabym. Możesz przytoczyć skład tego preparatu i wagę swojego psa?
Ja dawałam to, przy intensywnej "terapii" dawałam 2 tabletki - 20 kg psa.
http://trec.com.pl/body_protection/joint.php
a potem
http://trec.com.pl/body_protection/glucosamine.php
Teraz jest przerwa, i niedługo znowu wrocimy do tego 1.
Oj, to bardzo duża dawka, 2 tabletki tego drugiego preparatu na taką wagę psa. Czy mogę spytać, czemu nie podajesz psich preparatów? Przy takim małym piesku nawet finansowo wyszłoby na to samo, a masz pewność, że przy przeliczeniu stosujesz dawkę odpowiednią.
Bo mam 3 psy :d Każdy dostaje wspomagająco, a ta jedna musiała dostawać "leczniczo".
Pozatym taką dawkę (uderzeniową) ustaliłam z wetką, na 6 tyg, potem miała 1 tabletkę, przez kolejnych 6, a potem już przeszłysmy na tą glukozaminę.
Stawy małej sa w tak kiepskim stanie, że nic jej nie mogło zaszkodzić, a jeśli już to pomóc. To jest maly piesek ale masywny ( w typie stafika)
Pozatym taką dawkę (uderzeniową) ustaliłam z wetką, na 6 tyg, potem miała 1 tabletkę, przez kolejnych 6, a potem już przeszłysmy na tą glukozaminę.
Stawy małej sa w tak kiepskim stanie, że nic jej nie mogło zaszkodzić, a jeśli już to pomóc. To jest maly piesek ale masywny ( w typie stafika)
A jednak,nie myliłem się rynek jest zasypywany podrobionym Arthroflexem(identycznie jak Royal Canin karmy weterynaryjne )totalny skandal i nie pytajcie mnie skąd wiem,bo i tak nie odpowiem Natomiast dziwię się,ze firma Scan Vet nie zmieniła do tej pory szaty graficznej ,wielkości opakowania lub cokolwiek innego,żeby ich produkt był trudniejszy do podrobienia
Oczywiście firma twierdzi tak jak to było wcześniej,że wszystko jest ok,ale uzyje tu mocniejszych słów gówno prawda.Już kilka miesięcy temu trafiłem na ich podrobiony Arthroflex.
Royal Canin przynajmniej przyznał się do tego,ze ich karmy weterynaryjne są podrabiane i przenoszą sprzedaż do gabinetów weterynaryjnych .
Pozdrawiam
Oczywiście firma twierdzi tak jak to było wcześniej,że wszystko jest ok,ale uzyje tu mocniejszych słów gówno prawda.Już kilka miesięcy temu trafiłem na ich podrobiony Arthroflex.
Royal Canin przynajmniej przyznał się do tego,ze ich karmy weterynaryjne są podrabiane i przenoszą sprzedaż do gabinetów weterynaryjnych .
Pozdrawiam
-
- Informacje
-