Wartościowe przysmaki bez koserwantów - jakie?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MagdaP16
Kontakt:

01 maja 2008, 13:15

Witam. Chciałabym się dowiedzieć, jakie psie ciastka / przysmaki mogę bez obaw podawać moim psiakom? Przyznam, że jeden z nich to adoptowana sunia, która ma nieco ciałka i nie chciałabym, by po nich tyła.
Najważniejsze jest jednak dla mnie to, by cistka były zdrowe, miały jakieś wartości odżywcze, nie zawierały barwników, itp., i aby były łatwo dostępne. Proszę o propozycje.
Ostatnio nabyłam paczkę ciastek - kosteczek BISCROK z pedigree pomimo, iż nie jestem zwolennikiem żywienia psów karmami hipermarketowymi. Po tym, gdy przeczytałam, że znajdują się w nich barwniki i konserwanty, postanowiłam zmienić te ciastka na coś wartościowego. Liczę na waszą pomoc ;)
Chefrenek

02 maja 2008, 10:09

MagdaP16 pisze:Witam. Chciałabym się dowiedzieć, jakie psie ciastka / przysmaki mogę bez obaw podawać moim psiakom? Przyznam, że jeden z nich to adoptowana sunia, która ma nieco ciałka i nie chciałabym, by po nich tyła.
Najważniejsze jest jednak dla mnie to, by cistka były zdrowe, miały jakieś wartości odżywcze, nie zawierały barwników, itp., i aby były łatwo dostępne. Proszę o propozycje.
Ostatnio nabyłam paczkę ciastek - kosteczek BISCROK z pedigree pomimo, iż nie jestem zwolennikiem żywienia psów karmami hipermarketowymi. Po tym, gdy przeczytałam, że znajdują się w nich barwniki i konserwanty, postanowiłam zmienić te ciastka na coś wartościowego. Liczę na waszą pomoc ;)
Może ciastka biomill albo nutro choice . Ewentualnie naturalne gryzaki.
Roma1950

03 maja 2008, 21:02

Bardzo dobre są przysmaki[różne] z Bozity jest to szwajcarska firma karmy i przysmaki rewelacja.Można mieć luźno w kieszeni,ani nie brudzą ani nie tłuszczą a najważniejsze to całkowicie bez konserwantów sprawdź w zooplus
ODPOWIEDZ
  • Informacje