Izabell30, najtańsze mięcho u nich to antrykot 17 zł, gorszego typu okrawki nie mają, nawet kości w sprzedaży brakisabelle30 pisze:poszukiwania trwające 30 sekund...
http:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
coś Ty chyba za mocno stękasz z tym miesem...
wieprzowina w diecie psa
czytałam o wściekliźnie rzekomej bardziej obszernie i sama nie wiem , żaden z lekarzy weterynarii nie chce zająć stanowiska a szkoda, przecież tu nie chodzi tylko o żywienie psa ale jeszcze o jego zdrowie. W zasadzie trafić na taką sztukę zarażoną to tak jak wygrać w LOTTO , prawie niemożliwe.isabelle30 pisze:obecny pies - we wrześniu stuknie 6 lat - wieprzowina oczywiście nie jest podstawa - jest w jadłospisie raz w tygodniu
poprzedni pies bardzo dawno temu - 18 lat i wieprz był podstawą
Moje jedzą wieprzowinę, ale gotowaną i nie co dzień, więc to pewnie Cię nie interesuje.
A dlaczego olej rybi jest lepiej przyswajalny dla psa? Pytam, bo kupiłam specjalnie dla nich, super śmierdzący i Bobo go nie toleruje zupełnie. Mogę całą butlę sobie wypić albo oddać do schroniska.
Olej kokosowy z kolei jest podobno świetny, moje jadły go kilka razy i nic im nie było, a smakowało, że ho ho
kasik.u
A dlaczego olej rybi jest lepiej przyswajalny dla psa? Pytam, bo kupiłam specjalnie dla nich, super śmierdzący i Bobo go nie toleruje zupełnie. Mogę całą butlę sobie wypić albo oddać do schroniska.
Olej kokosowy z kolei jest podobno świetny, moje jadły go kilka razy i nic im nie było, a smakowało, że ho ho
kasik.u
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 12:39 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
W tej chwili kończę buteleczkę Omeganu połączenie tranu i oleju sojowego w przypadku psów z dysplazją samo dobro oraz kupiłam olej z łososia jeszcze fajniejszy produkt. Omegan ma ładny zapach i pies nie marudzi, ten drugi jeszcze nie wiem. Tłuszcze zwierzęce są bardziej wskazane niż roślinne, większa wchanialność.Gość pisze:Moje jedzą wieprzowinę, ale gotowaną i nie co dzień, więc to pewnie Cię nie interesuje.
kasik.u
Przeczytałam. I dalej nie umiem zdecydować czy podawać czy nie. A chciałam, bo Bobo nie lubi rybnych.Snedronningen pisze:kasik.u, od początku do końca przeczytaj o oleju kokosowym tu: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.ph ... sc&start=0
-
Prześpij się z tym co przeczytałaś. Przeczytaj potem jeszcze raz i znów się z tym prześpij.
Olej sojowy czysty przypadek, Omeganu nie kupowałam osobiście, osoba poproszona o zakupienie oleju rybiego kupiła właśnie ten preparat jest to połączenie tranu i właśnie tego oleju, myślę, że nie zaszkodzi, to dobre źródło witaminy E, super na problemy skórne egzemy, błędu w podawaniu nie ma. Następny który kupiłam dziś kupiłam Salmon Oil więc czuję się zrehabilitowana.Robert A. pisze:Dlaczego Olej Sojowy w czym mają pomóc jego składniki?
Proszę bardzo jest i o układzie kostnym i o okrywie włosowej i o skórze.Robert A. pisze:Dlaczego Olej Sojowy w czym mają pomóc jego składniki?
http://www.krakvet.pl/omegan-preparat-p ... p-407.html
Podaję psu Omegan w okresie linienia , ma potem piękną gęstą i lśniącą sierść , a do tego bardzo mu smakuje.Retriver pisze:Proszę bardzo jest i o układzie kostnym i o okrywie włosowej i o skórze.Robert A. pisze:Dlaczego Olej Sojowy w czym mają pomóc jego składniki?
Przy moim Goldenie również w tym okresie preparat jest wskazany, dużo kudłów łatwiejsza wymiana, mniej sprzątania w domu.Gość pisze:Podaję psu Omegan w okresie linienia , ma potem piękną gęstą i lśniącą sierść , a do tego bardzo mu smakuje.Retriver pisze:Proszę bardzo jest i o układzie kostnym i o okrywie włosowej i o skórze.Robert A. pisze:Dlaczego Olej Sojowy w czym mają pomóc jego składniki?
Jak sądzę prawidłowy rozwój układu kostnego ma związek ze stawami, psi organizm niejako stanowi jeden mniej lub bardziej zgrany zespół.Robert A. pisze:Retriver pisała o stawach dlatego napisałem jaki jest związek oleju sojowego ze stawami?
Robercie A. - jakie jest Twoje zdanie, na główny temat czyli Wieprzowina w diecie psa, ciekawość mnie zżera
Unikam wieprzowiny dla psów podobnie jak kurczaki przemysłowe mieso świń to jedno wielkie dziadostwo naszpikowane antybiotykami i hormonami wzrostu.
Tutaj tylko jeden malutki fragmencik z netu .
Patrząc z ekonomicznego punktu korzystne jest stosowanie antybiotykowych stymulatorów wzrostu, takich jak np. flawomycyna czy salinomycyna. Poprawiają one zdecydowanie przyrosty i wykorzystanie paszy. Doświadczenie wykonane przez Kamyczka i Kujawiaka (2000) wykazało, że dodatek antybiotyku paszowego zwiększał opłacalność produkcji tucznika o 25 zł! Warto wiec stosować w żywieniu premiksy z dodatkiem antybiotyków paszowych, gdyż te, które nadal można stosować w żywieniu, są na pewno bezpieczne (np. nie mają okresu karencji, czyli można stosować je do końca tuczu), a korzyści ekonomiczne ich użycia są ogromne!
Inna sprawa ,ze coraz trudniej o zdrowe mięso dla psów.
Tutaj tylko jeden malutki fragmencik z netu .
Patrząc z ekonomicznego punktu korzystne jest stosowanie antybiotykowych stymulatorów wzrostu, takich jak np. flawomycyna czy salinomycyna. Poprawiają one zdecydowanie przyrosty i wykorzystanie paszy. Doświadczenie wykonane przez Kamyczka i Kujawiaka (2000) wykazało, że dodatek antybiotyku paszowego zwiększał opłacalność produkcji tucznika o 25 zł! Warto wiec stosować w żywieniu premiksy z dodatkiem antybiotyków paszowych, gdyż te, które nadal można stosować w żywieniu, są na pewno bezpieczne (np. nie mają okresu karencji, czyli można stosować je do końca tuczu), a korzyści ekonomiczne ich użycia są ogromne!
Inna sprawa ,ze coraz trudniej o zdrowe mięso dla psów.
-
- Informacje
-