wszystkie sposoby wyprubowane.... pies mało je
Na początku muszę powiedzieć że mój pies jest zdrowy jak koń był u weterynarza i jest zdrowy a weterynarz nic mi nie poradził bo to d... a nie weterynarz! Mój pies jest strasznie wybredny. Kupiłam mu karmę suchą eukanuba ale nie chce jeść dodawałam do tego jogurt naturalny to nawet nie ruszył, twarożek pierw myślałam że to koniec mojego problemu bo sie zajadał a na drugi dzień klapa powąchał i odszedł, dorzucałam mięska wyjadł mięska a karmę zostawił i z rybą tuńczykiem było podobnie. Zaczęłam gotować mu karmę z ryżem i muszę go straszyć kotem żeby zjadł a ja nie mam całego dnia żeby tak robić co jest pieskowi jak to zmienić? piesek suchej karmy nie tknie przez kilka dni a ja nie mam litości sie nad nim pastwić. Proszę jak to przeczytacie to odpiszcie, pomóżcie jeżeli możecie mi pomóc lub kiedy jesteście w podobnej sytuacji
Tylko głodówka, ale nic innego wtedy, ani plasterka, kawałeczka, chrupeczka!! Bo albo go przegłodzisz albo całe życie będziesz się tak paprać. O godzinie kiedy ma jeść stawiaj miske z karmą - bez dodatków- nie zje przez 10-15 min, zabierasz, i stawiasz ponownie w porze kolejnego karmienia, znów nie zje i tak do skutku. Uwierz mi że żaden pies się nie da zagłodzić, ale jeżeli mu ulegniesz w trakcie tego całego procesu to już klapa, następnym razem przetrzyma cię jeszcze dłużej!!! A jakby nawet i 5 dni nie jadł to nic mu nie będzie!!!