wszystkie sposoby wyprubowane.... pies mało je

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

klauduśka

09 lutego 2008, 12:05

Na początku muszę powiedzieć że mój pies jest zdrowy jak koń był u weterynarza i jest zdrowy a weterynarz nic mi nie poradził bo to d... a nie weterynarz! Mój pies jest strasznie wybredny. Kupiłam mu karmę suchą eukanuba ale nie chce jeść :cry: dodawałam do tego jogurt naturalny to nawet nie ruszył, twarożek pierw myślałam że to koniec mojego problemu bo sie zajadał a na drugi dzień klapa powąchał i odszedł, dorzucałam mięska wyjadł mięska a karmę zostawił i z rybą tuńczykiem było podobnie. Zaczęłam gotować mu karmę z ryżem i muszę go straszyć kotem żeby zjadł a ja nie mam całego dnia żeby tak robić co jest pieskowi jak to zmienić? piesek suchej karmy nie tknie przez kilka dni a ja nie mam litości sie nad nim pastwić. Proszę jak to przeczytacie to odpiszcie, pomóżcie jeżeli możecie mi pomóc lub kiedy jesteście w podobnej sytuacji :(
goskaaa

09 lutego 2008, 12:19

Tylko głodówka, ale nic innego wtedy, ani plasterka, kawałeczka, chrupeczka!! Bo albo go przegłodzisz albo całe życie będziesz się tak paprać. O godzinie kiedy ma jeść stawiaj miske z karmą - bez dodatków- nie zje przez 10-15 min, zabierasz, i stawiasz ponownie w porze kolejnego karmienia, znów nie zje i tak do skutku. Uwierz mi że żaden pies się nie da zagłodzić, ale jeżeli mu ulegniesz w trakcie tego całego procesu to już klapa, następnym razem przetrzyma cię jeszcze dłużej!!! A jakby nawet i 5 dni nie jadł to nic mu nie będzie!!!
ODPOWIEDZ
  • Informacje