Wybor karmy
Witam.Kupiłem 6-miesiecznego szczeniaka owczarka niemieckiego krotkowłosego,lekarz niestwierdził zadnych wad ,ale dla lepszego rozwoju dał wapno po 4tab/dziennie.Jaka karma jest polecana w przystenej cenie jako uzupelnienie do pokarmu( i jakie porcje),ktory sam gotuje-mieso,warzywa,ryz,makaron.Dziękuje
Czy Vet dał coś na stawy?Jeśli nie to koniecznie kup.O preparatach na stawy było już wiele napisane wcześniej.
Ludzie bardzo często traktują suchą karmę jako uzupełnienie gotowanego-nic bardziej mylnego.Sucha karma nie uzupełni brakujących minerałów,witamin itd,gdyż traktujesz ją jako dodatek a te ilości są nie wystarczające!!!Producent podaje zawsze ilości dobowe,dając mniej karma znacznie traci na swych właściwościach.i nie przyniesie efektu.
Nie jestem zwolennikiem mieszania suchego z gotowanym,i jestem przekonany,że to zły pomysł.Co innego dając psu karmę suchą w formie nagród.
Lepiej przeznaczyć pieniądze na dodatkowe witaminy i odżywki dla psa.
Ludzie bardzo często traktują suchą karmę jako uzupełnienie gotowanego-nic bardziej mylnego.Sucha karma nie uzupełni brakujących minerałów,witamin itd,gdyż traktujesz ją jako dodatek a te ilości są nie wystarczające!!!Producent podaje zawsze ilości dobowe,dając mniej karma znacznie traci na swych właściwościach.i nie przyniesie efektu.
Nie jestem zwolennikiem mieszania suchego z gotowanym,i jestem przekonany,że to zły pomysł.Co innego dając psu karmę suchą w formie nagród.
Lepiej przeznaczyć pieniądze na dodatkowe witaminy i odżywki dla psa.
-
- Informacje
-