żywienie

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
hannka

04 listopada 2008, 13:35

Dzień Dobry
Mam 4 -letnią szaloną sunię bokserkę z dysplazją stawów biodrowych. Dostaje Hill's j/d i Arthrofos. Jest także alergikiem, drapie się, co pewien czas dostaje czerwoną brodę, oczka, a także na głowie i całym ciele wzgórki ( wyglądają tak jakby ją pokąsały komary). Od pewnego czasu myślę o zmienie karmy dla alergików i wprowadzeniem Arthroflexu. Tylko nie wiem na jaką , może tańszą od Hill'sa.
A jeszcze jedno o początku maja jest na Clemastinum i jest po sterylizacji , a nie wolno jej przytyć.
goskaaa

06 listopada 2008, 20:55

Obecnie na rynku jest bardzo fajna karma Brit Care. Jest ona głownie w wersji Lamb and Rice, ma niewysoką wartość energetyczną, zresztą masz różne wersje - dla szczeniąt, seniorów, light, high energy itd także coś można wybrać.
I skład jak najbardziej dla alergików,
Bardzo dobrą karmą którą również można alergikom polecić jest Taste of the Wilde- z rybą lub bizonem lub kaczką.... zalezy na co sunia uczulona jest...
Ciekawy jest również Bento Kronen Lamb and Rice.

plus do tego arthroflex, lub spójrz na conquer- nowy preparat na stawy - naprawdę fajny składowo, nie mogę ci wkleić tutaj linka ale wpisz choćby w allegro :)
Awatar użytkownika
Robert A.

08 listopada 2008, 23:14

Też tak myślę.
Awatar użytkownika
hannka

10 listopada 2008, 18:09

Dziękuję za odpowiedzi.
Po konsultacji z wet. pozostajemy jednak przy hill's ale z/d ( teraz jest j/d) i Arthoflex
Jeszcze raz dziekuję :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje