Podobno jednak trawią ziemniakikimika pisze:Witam
Mój piez też ma zdiagnozowaną niewydolnośc i od dziś ma jadac gotowaną rybę z ziemniakamii warzywami + amylan . Kiedyś gdzieś słyszałam że psy nie trawią ziemniaków, co Wy na to?

Podobno jednak trawią ziemniakikimika pisze:Witam
Mój piez też ma zdiagnozowaną niewydolnośc i od dziś ma jadac gotowaną rybę z ziemniakamii warzywami + amylan . Kiedyś gdzieś słyszałam że psy nie trawią ziemniaków, co Wy na to?
To cos to solanina. Występuje też w ziemniakach niedojrzałych.mme pisze:Podobno jednak trawią ziemniakikimika pisze:Witam
było już na forum i pamiętam, że nawet dr Jarek potwierdził, że można dawać psu ziemniaki. Sama swoja sunię karmiłam przez kilka dni kiedy miała objawy encephalopatii wątrobowej. Ziemniaki muszą być dobrze ugotowane i dokładnie rozgniecione. ja dodawałam odrobine masła ale przy trzustce to chyba niewskazane? No i były to stare ziemniaki, bo gdzieś przeczytałam, że w młodych jest coś szkodliwego (ale mogę się mylić)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości