KASZAK

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

martynaa0123

18 marca 2025, 11:21

Dzień dobry,
Chciałabym skonsultować przypadek mojego psa. Dwa miesiące temu wyczułam poniżej ucha mojego psa bardzo twardą grudkę, okrągłą, w kształcie kuleczki (średnicy około pół cm). Jest to jakby w warstwie skóry, przesuwa się ze skórą. Oczywiście byłam z tym u weterynarza, który po dotknięciu tego stwierdził że to prawdopodobnie kaszak, i jedyne co zalecił to obserwacja czy nie rośnie, czy pies tego nie drapie itp. Powiedział ze lepiej tego nie ruszać bo moze odrosnąć jeszcze większe. Potem poszłam z tym do drugiego weta, powiedział podobnie, że pewnie kaszak. Żaden nie zalecił badania żeby sprawdzić co to naprawdę jest. Bardzo mnie to martwi, czy nie jest coś groźnego. Czy to normalne że nie zlecili zrobienia biopsji tej gulki? Ja wolałabym mieć pewność że to nie jest coś groźnego... Jak Państwo postępują w takim przypadku?
Vet4u

19 marca 2025, 21:43

Witam,
Może warto skonsultować się z dermatologiem zwierzęcym oraz poprosić o możliwość wykonania biopsji.
Pozdrawiam serdecznie,
Vet4u
ODPOWIEDZ
  • Informacje