Mój pies jest niespokojny
-
Od wczoraj mój pies sapie biega nie potrafi usiedzieć w miejscu.Vet dal mu antybiotyk I przeciwbolowe bo po manualnym i osłuchowym zbadaniu psa jest ok jak twierdzi .wczoraj na spacerze strasznie sikał, a normalnie to znaczy teren .Nie je nie pije tylko biega jak szalony w tą i spowrotem.Na dwór też nie chce.pies rasy Amstaf.Pomozcie może ktoś już coś takiego widział.
czy weterynarz sprawdził temperaturę psa? Czy pies przechodził jakieś zabiegi lub bierze jakieś lekarstwa? Czy podałeś mu inne suplementy chociażby w stylu lekarstwa na pchły/kleszcze itd?Od wczoraj mój pies sapie biega nie potrafi usiedzieć w miejscu.
Czy vet zrobił jakieś badania czy tylko osłuchał? Skoro jest "ok" to po co dawał antybiotyk i tabletki przeciwbólowe?Vet dal mu antybiotyk I przeciwbolowe bo po manualnym i osłuchowym zbadaniu psa jest ok jak twierdzi .
Od jakiego czasu nie je i nie pije? Czy próbowaleś dać mu coś innego, czy nie je wszystkiego? Czy zauważyłeś coś co mogło sprawić taką zmianę w jego zachowaniu? Czy stolec jest normalny i tylko często sika, czy jest problem z rozwolnieniem?Nie je nie pije tylko biega jak szalony w tą i spowrotem.
W jakim wieku jest pies?Na dwór też nie chce. pies rasy Amstaf.
Może ma problem z pęcherzem, może jest jakaś infekcja. Bez testów laboratoryjnych ciężko jest takie coś stwierdzić nie oglądając psa.
-
Objawy, które opisujesz – dyszenie, bieganie, niemożność usiedzenia w miejscu, brak jedzenia i picia, częste oddawanie moczu, niechęć do wychodzenia na zewnątrz – mogą być związane z szeregiem problemów medycznych lub psychologicznych u psów. hole io online
-
- Informacje
-