Ksunia,ale próby uczuleniowe nie wychodzą ,również u ludzi.U jednych wyjdą u innych nie.Mnie osobiście testy skórne -panel żywieniowy,wyszły bardzo wyraźnie,uczulenie na leki (niektóre) także,a wziewne alergeny ,wcale nie wyszły.A niech tylko zacznie się pylenie,"płaczę", mam wodnisty katar i przyduszam się. Alergie najlepiej obserwować,zaopatrz się w kalendarz pylenia i zaznaczaj zawsze ,jak widzisz u psa ,objawy nasilenia kaszlu,wodnisty wypływ z nosa.W ten sposób sprawdzisz,czy na pyłki roślinne ,ma uczulenie.Oczywiście leki znoszą objawy,ale przy silnej alergii, tez są widoczne,jak w moim przypadku.Jak wyjdziecie z encortonu.Wypróbuj zyrtec,niektórzy weci,mówią ,że psy :nie idą "na zyrtec.Ale ,tez powoli się z tego wycofują

Moje psy" idą "

Suce ,przy alergii kontaktowej,podejrzewam roślinę typu barszcz,pomogło,a była cała w bąblach.Do 1,5 godz. po podaniu zyrtcu wysypka zanikła.
Teraz gdy czytam moje słowa : " A może ,by ułatwić sobie diagnostykę,zapisuj w kalendarzu dni/godziny kiedy kaszle.Czy nie jest przypadkiem alergikiem ? ", przyznam,ze się uśmiecham. Ja też mam całoroczna alergię,lata temu,była tylko sezonowa.