Od 3 lat zmienilam mieszkanie gdzie nie ma juz ogrzewania podlogowego i zolwik zaczal zasypiac na zime a budzil sie wiosna.Ostatnio jednak w tym roku obudzil sie ..ale ma caly czas zamkniete oczy , nie wiem czy taka juz zowia uroda, bo powieki sa takie jakby napuchniete, tzn wydete jak u zabki,,a sadze, ze takich nigdy nie mail, ale to bxc moze juz moje przewrazkiwienie. co mnie zmartwilo jak tyk sie dobrze jemu przyjrzalam.
Bylam u lekarza dal jemu jakis zastrzyk i kazal przez dwa tygodnie ( dwa razy dziennie po 20 min )moczyc go w cieplej wodzie ok 30 st C. no i za dwa tygodnie przyjsc.
Poniewaz przebywam poza Polska na ostatnim roku studiow , nie stac mnie wiec na takie wizyty gdyz sa bardzo drogie w Niemczech a wiec drugi raz nie poszlam bo i tak nic mnie nie powiedzial na temat zamknietych oczu., co mnie zaniepokoilo i za dzwonilam do lekarza (od gadow) do Polski i powiedziala pani Dr.ze musialo najsc jemu do oczu kurzu skoro chodzi po podlodze a wiec lekarz powinien przeplukac oczy zolwikowi jak i jesli nie je trzeba podac jemu sade do zolodka z jedzeniem co zreszta mowilam lekarzowi , ale odbylo sie bez echa.
Do tego... jak widzial zolwik to biegl do jedzenia ktore mial zawsze swieze i w jednym miejca, a teraz nawet przed wizyta u lekarza nie jadl 2 tygodnie, plakalam jak dziecko bo bardzo kocham tego zolwika. i wlasnie poszlam z nim wowczas do lekarza. ( A mozr to jest u niego uczulenie na kotka gdyz mam takze kotka w domu.)
Obecnie robie jemu te cieple kapiele i niestety musze go karmic gdyz nie trafi sam do jedzenia. Jednak nie chce nic jesc, ani salatki, ani mlecza i jak do tej pory karmie go bananem i jablkiem ale to jest nic poniewaz zje tylko raz dziennie malenki plasterek jablka i koniec ucieka pyszczkiem i nie chce jesc.Coz mam wiec zrobic ? Co mam takze poczynic aby zaczol jest. i aby otworzyly sie jemu oczka.( przemywlam lekko te powieki rumienkiem ale nic nie podzialalo)
Calym sercem bardzo prosze o odpowiedz gdyz boli mnie jego sytuacja ze nie widzi i nie je a przy tym cierpi z tego powodu, gdyz nie jest w pelni sprawny.
Bede bardzo wdzieczna za podpowiedz, coz mam dalej poczac.