08 maja 2009, 09:53
Hej, hej !! Wyluzujcie !!! Wlasnie poprzez ten napastliwy ton utwierdzacie ludzi w tym,ze rasowy=rodowodowy i akcje sterylizacji sa prowadzone przez oszołomów, jakis szalonych napalenców kompletnie oderwanych od rzeczywistości.
Proponuje zostawic ta Pania w spokoju
Z tego co zrozumialam Pani ta NIE zamierza wiecej rozmnazac swojej suczki, pytanie, ktore zadala bylo pytaniem czysto teoretycznym !!!
Wie i rozumie,ze popelnila blad dopuszczajac suczke i usprawiedliwienie sie matka jest jak najbardziej usprawiedliwieniem, bo mogla wogole nie wiedziec,ze suka jest w ciazy zanim nie bylo za pozno. Niestety nie mozna czatowac przy swojej suce 24/7, czasami trzeba powierzyc ja czyjejs opiece i jesli ten ktos nie potrafi przez 2 h dopilnowac suki, po czesci jest to rowniez wina wlasciciela pieska, ale bez przesady!!!
Ona juz rozumie,ze zle zrobila, rozumie temat sterylizacji tylko ja zwyczajnie niestac na sterylizacje !!!! I jak mowi, bedzie ja teraz bacznie pilnowac!!! Proponuje tez zbieracv pieniazki na sterylizacje.
Postapilas odpowiedzialnie dopilnowujac aby szczeniaki zostaly wykastrowane.
Pamietaj rowniez ze do konca ich zycia, masz moralny obowiazek opiekowac sie nimi,dowiadywac sie jak sa traktowane, gdy straca dom masz natychmiast szukac im nastepnego itd.
Wtedy bedzie mozna mowic o Twojej pelnej odpowiedzialnosci!
A Was prosze jeszcze raz op zaprzestanie atakowania. Ta osoba napisala pytanie, dowiaduje sie ( a to jest bardzo wazne) i zamiast racjonalnych odpowiedzi, zostaje atakowana przez frustratow !!!
Ona zaluje tego co zrobila, nie mozna jej rozliczac za juz popelnione bledy, mozna jej teraz tylko powiedziec jak zapobiec kolejnym nieszczesciom i to bedzie z wiekszym pozytkiem niz Wasze wykrzykniki jak to w schronisku psy nie cierpia!
Pracowalam jako wolontariusz, wiem jak sie sprawa przedstawia, szlag mnie trafia gdy widze nieodpowiedzialnosc wlascicieli ale rowniez trafia mnie szlag, gdy slysze uwagi typu, nie stac Cie na sterylizacje to po co wogole masz psa itp.
Ludzie,. ktorzy nie maja worka pieniedzy, chocby byli nie wiem jak wartosciowi, posiadali nie wiem jak rozwinieta osobowosc, sa traktowani z ppogarda przez wszystkich. I jeden tylko pies, ich nie ocenia, jest z nimi pomimo tego,ze czasami ta glaszczaca go reka nie ma czym go nakarmic!!!!!
Wiecej emapatii!!!!
Kochana, stalo juz sie, zgadzam sie z moim przedmowczyniami, Twoja suczka miala o 2 razy za duzo potomstwo. Trudno, teraz jak juz wspomialam jestes za nich odpowiedzialna. dopilnuj aby zostaly wysterylizowane itd. I postaraj sie odkladac pieniazki na sterylizacje, do tego czasu pilnuj jej uwaznie i nie powierzaj osobom nieodpowiedzialnym. Nie wiem wychodzac zamknij ja w pokoju na klucz? Cokolwiek,.
Pozdrawiam serdecznie