Dla alergików... co wy na to??
-Produkowana z jagnięciny
-NIE zawiera żadnych zwierzęcych odpadów spożywczych
-NIE zawiera kukurydzy, ryżu, produktów z kurczaka, pszenicy, glutenu, mączki rybnej, mlecznych produktów. ponieważ wiele psów jest uczulona na te produkty.
-Zawiera olej słonecznikowy jako naturalne źródło tłuszczu.
-Zawiera glikozaminę, siarczan chondroityny i MSM, ponieważ dorosłe psy wszystkich ras potrzebują tych składników
-Zawiera tylko naturalne składniki konserwujące z witaminą E i rozmarynem
-Zawiera unikalny zestaw tzw. Triple Fibre Plan -zestaw rozpuszczalnych i nierozpuszczalnych włókien naturalnych i glukozy
-MOS/FOS znacznie zwiększa przyswajalność karmy
-Karma nie zawiera modyfikowanych genetycznie surowców
-Karma jest umieszczona na liście ANIMA -etycznie rozwiniętych produktów, tzn. np. bez jakichkolwiek testów na zwierzętach.
ANALIZA SKŁADU
Białko 25%
Tłuszcz 13%
Włókna naturalne 3,5%
Jagnięcina łącznie 20%
Beta karoten 3,48 mg/kg
L-karnityna 80mg/kg
Drożdże chromu (skonc.) 100 mg/kg
Luteina 4 mg/kg
Tauryna 0.1%
Kalorie(ME/kg) 3397
Omega 3/6 0,6% / 3,2%
Strawność 92%
skład
Mączka z Nowozelandzkiej jagnięciny, owies, ziemniaki, olej słonecznikowy, komplet minerałów i witaminowe dodatki, pulpa buraczana, otręby z ryżu, MOS, glikozamina HCL, MSM, siarczan chondroityny, zioła, inulina, włókna grochu, yucca shidigera
Minerały Witaminy
Wapń 1,8% Witamina A 34kiu/kg
Fosfor 1,2% Witamina C 500iu/kg
Potas 0,8% Witamina D3 2kiu/kg
Sod 0,4% Witamina E 225iu/kg
Chlor 0,6% Witamina K 2,2mg/kg
Magnez 0,2% Tamina (B1) 52mg/kg
Żelazo 320mg/kg Ryboflawina (B2) 41mg/kg
Miedź 15mg/kg Witamina B5 38mg/kg
Mangan 36mg/kg Niacyna 228mg/kg
Jod 2,3mg/kg Pirodyksyna (B6) 29mg/kg
Selen 0,15mg/kg Kwas foliowy 3,3mg/kg
Siarka 0,29% Biotina (H) 621mg/kg
Kobalt 0,5mg/kg Witamina B12 400mg/kg
Chrom 0,11mg/kg Kw. askorbinowy 55mg/kg
Cynk 200mg/kg Cholina 220
AMINOKWASY
Lizyna 1.17% Walina 0,87%
Treonina 1.82% Arginina 1,37%
Metionina 0.32% Fenyl alanina 0,83%
Izoleucyna 0,59% Histydina 0.43%
Leucyna 1,29% Cystina 0.27
COŚ NOWEGO...
Jeśli Ci brakuje ile jest białka to sobie znajdz, masz podane jaka to karma, no problem. Sami najezdzaliście na mnie z ATA i nie tylko, że zawsze sobie można znależć w internecie wszystko.
A czy to ważne co to są te drożdże chromu, czy kazdy musi tak wszystko analizować jak Ty? Poszukaj również sobie. Dziewczyna przepisała to z opakowania bądź ze strony producenta i tyle, trudno żeby dokładnie wyjaśniali każdy skłądnik
A czy to ważne co to są te drożdże chromu, czy kazdy musi tak wszystko analizować jak Ty? Poszukaj również sobie. Dziewczyna przepisała to z opakowania bądź ze strony producenta i tyle, trudno żeby dokładnie wyjaśniali każdy skłądnik
Owczarz już nie przesadzaj tak z tym najeżdżaniem.
Jak powiedziałeś - chyba nawet dzisiaj - każdy ma prawo do własnego zdania.
Dzięki temu, że każdy je ma - dochodzimy czasem do naprawdę konstruktywnych wniosków.
ps. nie każdy kto ma inne zdanie jak Ty jest twoim wrogiem.
Jak powiedziałeś - chyba nawet dzisiaj - każdy ma prawo do własnego zdania.
Dzięki temu, że każdy je ma - dochodzimy czasem do naprawdę konstruktywnych wniosków.
ps. nie każdy kto ma inne zdanie jak Ty jest twoim wrogiem.
ANALIZA SKŁADULiwia pisze:ile zatem jest bialka w tej karmie? albo co to sa drozdze chromu?OWCZARZ pisze:Ja tam zadnego chaosu w tej analizie nie widze. Bardzo uporzadkowana moim zdaniem.
Białko 25%
Tłuszcz 13%
napisane jak byk...
drożdze chromu hmmm określenie moze dziwne, ale drożdze piwowarskie są bogatym źrodłem chromu więc może stąd to określenie ???
skład z ulotki od producenta, nie jestem specjalistą od żywienia zeby znac nazwe każdego składnika... wkleiłam aby usłyszec opinie na temat tego składu... I równiez nie widze nic chaotycznego- najpierw opinia o produkcie, pózniej analiza, pozniej skład... tak jest na większości karm...
Ja do większości tego typu analiz podchodzę dosyć chłodnym okiem.
Wiele jest w nich marketingowych haczyków - jakieś triple dable czy coś tam.
Jak by ktoś przedstawił tu analizę np. bułki z masłem - witamin tyle, aminokwasów tyle, białek tyle itd itp. to można by było zachwycać się ile tu wspaniałości. Jakby producent takiej bułki pakował ja w folię i pisał taką analizę to myślę ze sprzedawałaby się lepiej - a to tylko bułka z masłem.
Trzeba zachować zdrowy rozsądek i umiar.
Wiem - głupoty pisze - już kończę.
pozdrawiam
Jak by ktoś przedstawił tu analizę np. bułki z masłem - witamin tyle, aminokwasów tyle, białek tyle itd itp. to można by było zachwycać się ile tu wspaniałości. Jakby producent takiej bułki pakował ja w folię i pisał taką analizę to myślę ze sprzedawałaby się lepiej - a to tylko bułka z masłem.
pozdrawiam
giziu ale oprócz tych tripleduble masz tez jak byk napisane ile których witamin, minerałow, aminokwasów itd... nie wiem ludzie czy wy nie czytacie czy nie widzicie ??GIZIU pisze:Ja do większości tego typu analiz podchodzę dosyć chłodnym okiem.
pozdrawiam
Liwia pisze:z reguly na karmie jest osobno analiza i osobno sklad/skladniki, tu jest to wymieszane. O to mi chodzilo kiedy pisalam "chaos".
To dobra karma?
liwia przeciez tak tu jest własnie????????????????? HALO??
no moze ciut niepoukładane
ale jezeli sie czepiasz o szate "graficzną" to sory
-
- Informacje
-