OWCZARZ az nie wierze ze takie coś napisałes???OWCZARZ pisze:smoczata wiadomo ze to sprawa indywidualna, nie mniej po cos sa te tabelki na kazdej karmie i nie mozna odbiegać zbytnio.... Jeśli pisze ze mam dac psu 500 g dziennie to nie dam mu ani 300 g ani 700 g, więc jednak nie masz do końca racji.
Każda karma ma m.in. inną liczbę kalorii, więc po to są te orientacyjne tabelki dotyczące dawkowania.
Fakt sorki nie doczytałam między wierszami twojego postuOWCZARZ pisze:Poza tym idac Twoim tokiem rozumowania rozsmieszylo mnie stwierdzenie ze ograniczajac 5dkg dziennie karme (wychodzi po 2,5 dkg na posiłek) Twoj pies jest szczuplejszy, a gdyby jadł 5 dkg wiecej to byłby "wieprzem hodowlanym". Czy naprawde sadzisz ze to 5dkg to az taka roznica???? Bo szczerze mowiac jesli uwazasz ze z 400gram ograniczajac 50gr tylko-Twoj pies przez to jest szczuplejszy to jestes w duzym bledzie. Przelicz sobie kalorie na to 5dkg to zobaczysz ze ronica jest znikoma.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości