Pytanie do Weterynarza i właścicieli Owczarków niemieckich

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
michau

23 listopada 2008, 14:59

ciekawe co jeszcze powie Doktor
Upartyś... :roll:
OWCZARZ2 pisze:
Robert A. pisze:To całkiem inna Acana naprawdę ciekawy skład oczywiście za wcześnie na euforię,ale...
Tak, cenę też ma już inną:) (wyższą) np. taka Acana Pacific na stronie producenta 13,5 kg 194 zł...za tą kwotę to już można przebierać w karmach:)
Chociaż na allegro już dużo tańsza-

Ale wciąż droga ;) Zgadzam się, że za tę cenę to już nie jest wyjątkowy wybór ;)
zobaczymy, skład wygląda zachęcająco, ale papier wszystko przyjmie- czas pokaże- w każdym razie ja ostrożnie podchodzę do wszelkich takich nowości.

No właśnie, zobaczymy po jakimś czasie jak psom podejdzie...
Awatar użytkownika
michau

23 listopada 2008, 15:00

PS widzę, że owczarz wrócił ;)
goskaaa

23 listopada 2008, 15:31

Jest dużo dobrych karm tańszych czy też w podobnej cenie... chodziło mi głownie o wskazanie różnicy między faktycznie dobrą składowo i jakościowo karmą, a badziewiem który ludzie nadal uważają za de best mimo że już dawno nim nie jest.
OWCZARZ2

23 listopada 2008, 15:34

Myślę, że ktoś kto ma trochę oleju w głowie już dawno przestał się sugerować "poradami" wetów którzy w dalszym ciągu widzą tylko Royala, Eukanubę i Hillsa.

I nie trzeba tu mieć nie wiadomo jak specjalistycznej wiedzy, żeby na pierwszy rzut oka porównując składy "wyczaic" która karma jest lepsza jakościowo.
goskaaa

23 listopada 2008, 17:29

Oj zdziwiłbyś się ile osób nadal wierzy w to co marketing tych firm przez lata wbijał w głowy... Nadal za dużo... ludzie w większości nie potrafią czytać składów, niestety... i nie dlatego, że jest to coś trudnego, ot poprostu nie mają takiej potrzeby... Owszem ci którzy siedza w internecie, czytają fora już inaczej podejmują wybór, ale to jest garstka psiarzy ;) Większość ludzi uważa nadal wetów w dziedzinie żywienia jak i kazdej innej, a są lekarze którzy naprawdę głoszą herezje- np że suka musi mieć raz w życiu szczeniaki, pies musi pobzykać itd
Awatar użytkownika
michau

23 listopada 2008, 19:31

OWCZARZ2 pisze:I nie trzeba tu mieć nie wiadomo jak specjalistycznej wiedzy, żeby na pierwszy rzut oka porównując składy "wyczaic" która karma jest lepsza jakościowo.
Z jednej strony tak, i Ci co bardziej zaangażowani (jak pisze goskaaa, czytający fora itp) to robią.
Ale mi też bardzo zależy na opiniach doświadczonych osób odnośnie 'karmienia w praktyce'. Czyli jaka jest przyswajalność składników etc. bo przecież nie jestem w stanie wypróbować wszystkich ciekawych karm ;)
Dlatego też czytam te forum :)
OWCZARZ2

23 listopada 2008, 19:44

michau pisze:
OWCZARZ2 pisze:I nie trzeba tu mieć nie wiadomo jak specjalistycznej wiedzy, żeby na pierwszy rzut oka porównując składy "wyczaic" która karma jest lepsza jakościowo.
Z jednej strony tak, i Ci co bardziej zaangażowani (jak pisze goskaaa, czytający fora itp) to robią.
Ale mi też bardzo zależy na opiniach doświadczonych osób odnośnie 'karmienia w praktyce'. Czyli jaka jest przyswajalność składników etc. bo przecież nie jestem w stanie wypróbować wszystkich ciekawych karm ;)
Dlatego też czytam te forum :)
Jasne, doskonale Cie rozumiem, bo skład to nie wszystko. Już nieraz miałem do czynienia z karmą o niby świetnym składzie a przyswajalność była kiepska.
Dlatego mówię, że tak jak np. w przypadku tej nowej Acany skład wydaje się ok...ale poczekajmy trochę jak psy ją będą tolerować.
ODPOWIEDZ
  • Informacje