Z karm , ktore wywoływały u mojego onka nadmiar picia to zdecydowanie były Taste of the wild z rybą i Koebers Senior. Ale jest to bardzo subiektywna obserwacja , być może ktoś inny mial pozytywne doświadczenie.Maghda pisze:Czy ktoś wie, jakie karmy poza Marcusem powodują wzmożone pragnienie u psów? Przydałaby mi się taka informacja na przyszłość, żebym wiedziała, jakich karm unikać dla psa chorego na moczówkę, który pije bardzo dużo.
Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
Witam,Robert A. pisze:Monika.B najpierw zrób biochemie a pózniej będziemy mysleli co dalej cos się dobierze bez problemu.
wczoraj odebrałam wyniki psiaka, ma chorą trzustkę. Lekarz u którego przeprowadzałam badania stwierdził ostre zapalenie trzustki i oprócz oczywiście leków zalecił karmę Hill's w/d ( z tego co pamiętam ). Konsultowałam się wczoraj z dr. Jarkiem i całe szczęście nie jest tak zle jak zostało mi to wczoraj przekazane przez innego lekarza. Dodam tylko, że weterynarz, który zlecił badania stwierdził, że pies nie dożyje niedzieli

Monika B.
Cokolwiek z psem się stanie nie koduj się,nikt nie ma prawa oceniać ile pies będzie żył(nawet z punktu widzenia medycznego)bo to jest nakładanie swoistego kodu na właściciela i zwierzaka!!!!!-tyle z życia bioenergetycznego
Koniecznie odstaw NGBB nie nadaje się dla chorych psów.
Z normalnych karm znakomicie spełniających rolę zamiennika przy chorobach z trzustką jest http://www.krakvet.pl/mera-high-premium ... 12481.html
Co do suplementów dodatkowych poczekajmy na całość badań.
Cokolwiek z psem się stanie nie koduj się,nikt nie ma prawa oceniać ile pies będzie żył(nawet z punktu widzenia medycznego)bo to jest nakładanie swoistego kodu na właściciela i zwierzaka!!!!!-tyle z życia bioenergetycznego

Z normalnych karm znakomicie spełniających rolę zamiennika przy chorobach z trzustką jest http://www.krakvet.pl/mera-high-premium ... 12481.html
Dziękuję za słowa otuchy
Szczerze mówiąc właśnie myślałam o Mera Dog i po Twoim potwierdzeniu na pewno ją kupię i wypróbujemy. Odezwę się po wizycie u P. Jarka gdy będę miała resztę badań. Dla każdego kochającego swojego psa taka informacja jest szokiem zwłaszcza jeśli dba o niego najlepiej jak tylko potrafi.

Robert A. pisze: Monika B.
Jesteśmy po wizycie u dr. Jarka. Fosfor i wapń o.k, amylaza lekko obniżona, pozostałe wyniki w normie

Tak jak najbardziej,na szczeście nie jest Dogiem(czas rozwoju nawet do 36 miesięcy)tylko Owczarkiem i w tej sytuacji mozna podać tą karmę,kiedyś większość producentów pisała na opakowaniach od 12 miesięcy karma dla psa dorosłego,teraz jest różnie,ale śmiało możesz podać MD(mimo,że w Merze jest % mało białka i tłuszczu,ale b.dobrej jakości) nie zapominając ,że chcesz wyjść z choroby z psem i dlatego zmieniamy karmę i jej parametry żywieniowe.
o.k dziękuję, a czy stosować jakieś dodatkowe suplementy?Robert A. pisze:Tak jak najbardziej,na szczeście nie jest Dogiem(czas rozwoju nawet do 36 miesięcy)tylko Owczarkiem i w tej sytuacji mozna podać tą karmę,kiedyś większość producentów pisała na opakowaniach od 12 miesięcy karma dla psa dorosłego,teraz jest różnie,ale śmiało możesz podać MD(mimo,że w Merze jest % mało białka i tłuszczu,ale b.dobrej jakości) nie zapominając ,że chcesz wyjść z choroby z psem i dlatego zmieniamy karmę i jej parametry żywieniowe.
Po Kreonie mozesz kupić naturalne Enzymy (Super Enzymes Now Foods)na Allegro dostaniesz, poczytaj o nich potrafią zadziałac cuda przy chorej trzustce,przy tym preparacie w 100% naturalnym- Kreon wypada dość słaboMonika B. pisze:Robert A. pisze: Monika B.
Jesteśmy po wizycie u dr. Jarka. Fosfor i wapń o.k, amylaza lekko obniżona, pozostałe wyniki w normie. Pan doktor wykonał próbę kliszową i jest o.k
Mamy skończyć antybiotyk i opakowanie Kreonu reszta pozostaje bez zmian. Myślę, że ponieważ mój pupil ma jak widać delikatną trzustkę zamawiam mu Mera Dog i rezygnuję z NGBB. Teraz gdy wyniki są o.k wracam do pytania czy podawać mu coś jeszcze?

Od dłuższego czasu mój dorosły owczarek jest na karmie Purina Pro Plan,z łososiem.Czytałam wyzej posty o karmie Mera Dog i zastanawiam się czy by nie zmienić karmy mojemu psu.Zastanawiam się między karmą -MERA DOG High Premium Senior (pies ma 8 lat) a MERA DOG High Premium Pure Salmon & Rice.
Albo dalej podawać Purinę?
Albo dalej podawać Purinę?
-
- Informacje
-