złe przyzwyczjenie

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

m.

05 marca 2006, 18:46

Witam
Mam duzy problem z moim 11 miesiecznym psiakiem.
Po prostu zjada obce odchody.Kiedy był maly i załatwiał sie jeszcze w domu.został przyłapany na gorącym uczynku.Z tym sobie poradziłem i posypywałem kupę pieprzem. Ale na podwórku jest to niemozliwe.Nie robi tego czesto,raczej rzadko,ale jeżeli nie przypilnuje go na spacerze a on cos wyweszy to czesto jest juz za poźno.Muszę go miec ciągle na oku i wymyślac mu zabawy.Ale nie zawsze mi sie to udaje.Co mam robic? Czy mu to przejdzie?
Pozdrawiam
g.

05 marca 2006, 20:29

witam
słyszałam,ze to jest taka choroba i moze pieskowi to pozostac.Myśle,ze trzeba go jakos skarcic,moze poskutkuje.Szczeniaki ponoc lubia rzeczy,które nieladnie pachną.Najlepiej posłuchac rady dobrego weterynarza.
Zycze powodzenia pozrdrwiam
Pastylka
Kontakt:

05 marca 2006, 23:05

Zjada ludzkie czy psie?Bo moje to uwielbiaja ludzkie i do tego takie rzadkie fuj :? Za cholere niemoge ich tego oduczyc :x
m.

06 marca 2006, 09:54

nie wiem czy woli ludzkie,ale raz je zjadl,wiecej jest jednak psich odchodów,wiec zazwyczaj zabiera sie do zwierzęcych.
DamaKier
Kontakt:

06 marca 2006, 17:30

Boshe, o czym wy tu piszecie????? Karcenie za to, ze pies zjada odchody???? Zmiłujcie się, skąd się urwaliście???? Najprawdopodobniej psu brakuje jakiś witamin lub minerałów, które znajduje w swoich odchodach. Po prostu uzupełnia niedobory, które powstały z powodu złego karmienia, a więc z waszej winy. Może też jeść kupy z powodu złej socjalizacji i wychowania, byc moze się czegoś boi lub jest zestresowany??? Najpeirw poszukajcie winy w sobie, a nie składacie na psiaka. To jest tylko i wyłącznie wasza wina!!! Nie wiem jakim cudem znalazły się u was psy, skoro błędy wychowawcze rozwiązujecie karceniem :?
Pastylka
Kontakt:

06 marca 2006, 18:30

Ja juz dawalam zwacze, witaminy i wszystko razem wziete, ale przewaznie przed cieczka, w jej trakcie i po niej jak ma ciaze urojona to niestety wynajduje sobie rarytasy.Nigdzie nienapisalam ze karce psa wiec wypraszam sobie.
Gość

07 marca 2006, 08:10

Ja dałączam sie do Pauliny,kto tu mówił,ze psa karci?Ja napisałam:moze trzeba skarcic psa,ale jeszcze u nas tego nikt nie zrobił. Raczej oczekuję fachowej porady a nie jakies zarzuty,ze pies jest zestresowany itd.Jezeli chodzi o mojego psiaka,to ,zyczę kazdemy zwierzęciu tyle miłosci co ma u nas.On NIE ZNA CO TO STRES.A karmie go suchą karma dobrej jakości,wiec nie jest to spowodowane,tak sądze, brakiem witamin.
Gość

07 marca 2006, 08:12

Dołaczam sie do Pastylki a nie jak wcześniej napisałam Pauliny
psinka

07 marca 2006, 10:59

Damo kier-uważam,że trochę dame poniosło.
Sądzę,że po to jest forum aby ktos udzielał rad a nie otrzymywał za to nie mile reprymendy-począwszy od żywienia psa ,po wychowanie.
Kogoś można urazić swoją ostra opinią.

Mój pies też zjada odchody innych zwierząt,a karmię psa PF+rumen tabs+witaminy.I może pani się zdziwi,ale tylko na karcenie mój pies zareaguje i zostawi cudze odchody.
I wcale nie jest moim marzeniem aby ktoś mnie za to strofował.
No i oczywiście karcenie nie jest równe katowaniu psa.
boguś

07 marca 2006, 12:20

Damo Kier ten temat tu był poruszny wiele razy,poczytaj inne posty dowiesz się więcej o takich zachowaniach.Karcenie to też inne formy:mój przykład oduczenia pies podchodzi do odchodów i używałem wtedy dysków treningowych,pies zwracał uwagę na dżwiek wtedy ja go przywoływałem i dawałem w nagrodę psie ciasteczko.To też jest sposób karcenia
DamaKier
Kontakt:

10 marca 2006, 19:07

Nie było mowy o karceniu? A co napisał/ napisała użytkownik g.?? Że karci za to psa. A ja jestem przeciwna jakimkolwiek karom na psie, bo to nasze błędy a nie psa! Zauważmy winę w sobie, a nie obarczamy nią psa! Karcenie nie jest równe katowaniu psa, ale przyjemnością tez raczej dla niego nie jest. Nie wyobrażam sobie, jak można karcić psa za to, że zjada odchody. Zbadajmy psa, skonsuktujmy z wetem pożywienie- ale nie karćmy go za to. Uważam temat za zakończony. Wy nie wytłumaczycie mi, a ja też z pewnością nie wytłumaczę wam. Pa
Gość

20 marca 2006, 17:31

Moje psiaki niestety ale też zjadają odchody i to nie psie ani ludzkie ale przapadają za tymi zajęczymi lub sarnimi.... :? Karmię je BIOMILLem oraz podaję suszone żwacze wołowe i nic nie pomaga... :(
DamaKier
Kontakt:

20 marca 2006, 17:37

Kaganiec na spacerze i sprawa załatwoina
Gość

20 marca 2006, 19:33

DamaKier pisze:Kaganiec na spacerze i sprawa załatwoina
Na takie małe psy to ja kagańca nie kupię a zresztą komicznie by wyglądały takie 2-3 kg. pieski w kagańcu....
DamaKier
Kontakt:

20 marca 2006, 20:14

Jaka to rasa?
ODPOWIEDZ
  • Informacje