Moja 5 miesięczna Goldenka od 2 mieś życia Karmiona jest Royalem....
Co jaki czas ( i kiedy ? i czy?? ) zmienić jej karmę na inna ? ( w celu? urozmaicenia żywienia ???) ? ?
Dzięki z góry za odp.

Wierutna bzduraAnonymous pisze:Karmy komercyjne mają ujednolicony skład w obrębie jednej marki, dlatego lepiej wybrać sobie np 2 dobrych producentów i raz na jakiś czas zmienić psu karme. Wtedy jedna karma ma szansę uzupełnić w diecie składniki których ta druga ma np zbyt mało . Poza tym psy karmione jednym rodzajem karmy czesto się nią "nudzą" , chętniej jedzą kiedy im ją urozmaicimy(zmieniamy co jakiś czas). Ja swoje psy karmie zamiennie Acaną i Brit care. Jestem właścicielką psów dużych podatnych na skręt. Z tąd wybór karm które nie posiadają w swoim składzie zbóż , soi , kukurydzy i pulpy buraczanej które powodują nadmierne pęcznienie karmy w psim żołądku.Po za tym warto dodać do suchej karmy od czasu do czsu trochę jogutru naturalnego czy kefiru albo galaretki z kurzych łapek. Na pewno wyjdzie to na zdrowie naszemu pupilowi. Dieta jednolita nigdy nie jest dietą dobrą niezależnie od tego czy to pies , kot , chomik rybki czy człowiek, bo łatwo może doprowadzić do jakiś niedoborów . Niewyobrażam sobie karmienia psa jednym tylko rodzajem karmy przez 13 lat jego życia. Beż zadnych dodatków i urozmaicenia. Z tąd takie rewelacje o tej zmianie mam!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 46 gości