Mój 10-cio tygodniowy kotek ma dziwne objawy, które wydają mi się objawami alergicznymi...
mieszkamy w mieszkaniu w bloku ale co tydzień jesteśmy u rodziców lub na wyjazdach nad jeziorem, w lesie...więc często kotek lata po ogrodzie lub w lesie.Po ostatnim wyjeździe spuchła mu przednia łapka(dwa razy większa).Nie bolała go i nie sprawiała trudności w chodzeniu.Następnego dnia opuchlizna zeszła.
Kiedyś pojawił mu się guzek na pyszczku, podobny do opuchlizny po komarze.Zszedł po trzech dniach.
Teraz ma dwa takie guzki po dwóch stronach noska.Jeden większy, podobny trochę do małego rozkrwawionego strupka.Nie bolą go pod wpływem dotyku. Ale utrzymują się już trzeci dzień.
Za 1,5 tygodnia idę z nim do weterynarza na drugie szczepienie (jeśli nie zdecyduję się iść wcześniej), ale bardzo zależy mi na Pana opinii.
ALERGIA?
może to być wiele rzeczy od odczynów anafilaktycznych oczywiście miejscowych, po schorzenia eozynowofilowe skóry jak i jakieś choroby z autoagresji lub ukąszenia owadów. Trzeba to obejrzeć.
-
- Informacje
-