niktt pisze:Co do karmienia suchą karmą to oczywiście,ze tak właśnie karmię-karmy dobrych firm zawierają w swoim składzie głównie mięso plus dodatki witaminowe i mikroelementy.Dlatego napisałam,że najlepiej karmić kota Royalem ponieważ to karma z najwyższej półki oraz dodawać wołowinę,kurczaka ,ew.ryby(nie za dużo).Chodzi mi o to,że podawanie ryżu,marchwi,groszku kotom to nieporozumienie!
!!Moja 10-letnia persica nigdy nie przekroczyła wagi 3,2kg mimo sterylizacji.Kocur jest rzeczywiście grubaśny:)Może warto kupić mu obesity rc(dla otyłych kotów)?
Popieram cie w 100%. Koty to mięsożercy i żywienie ich marchewką i ryzem to nie najlepszy pomysł. Nikt nie mówi ,że w ogóle nie mozna im tego dawać...ale podstawą diety powinna być jednak sucha karma.
Twój kot waży 3,2??? To musi byc jakaś miniaturka. Moj kocur(wykastrowany) to mix persa i syberyjskiego, ma 3 lata i wazy 5kg. Nie jest małym kotem, ale tez nie jest jakims wielkim monstrum. Jednak jak go dotykam czuje wszystkie jego kostki pod palcami, a jak jest mokry to zostaje sama skóra i kosci. Wiem ze to wszytko zalezy od gatunku, i indywidualnych cech każdego kota...ale 3 kilo dla dorosłego kota???? A persy to chyba najmniejsze nie są