Witam mam kota z chondroplazją. Kicia ma w tej chwili 7 miesięcy jest wielkości kotka 6-7 tygodniowego wazy 1700 gram.
Dostaje Arthroflex 0,3 + 0,3 wody.
Niestety stan łapek się pogarsza co mogę jej dodatkowo podać na wzmocnienie stawów chrząstek i więzadeł??
Luzy są coraz większe.
Chondroplazja u kota
-
niestety z ta chorobą bardzo ciężko walczyć w takim wieku i z tak bardzo posuniętymi zmianami to ziwerzę już nie " nadrobi strat " rozwojowych, że tak brzydko to nazwę. Jeszcze nie wymyślono na tą chorobę złotego środka.
-
To wiem od dawna.Jarek pisze:niestety z ta chorobą bardzo ciężko walczyć w takim wieku i z tak bardzo posuniętymi zmianami to ziwerzę już nie " nadrobi strat " rozwojowych, że tak brzydko to nazwę. Jeszcze nie wymyślono na tą chorobę złotego środka.
Tylko chciałam się dowiedzieć czy mogę jej coś dodatkowo podawać oprócz Arthroflex.
No nic zapytam kogoś innego o opinie...
oczywiście , że można ale po dokładnym badaniu należy stwierdzić, czy zmiany mają wpływ na jakość życia tzn. czy ziwrzę prawidłowo się porusza ( nie utyka, nie bolą go łapy). Są leki dużo mocniejsze, ale maja swoje skutki uboczne dlatego po ocenie stanu kotka należy zadecydować, czy je podawać.
-
- Informacje
-