chora watroba, silne zatrucie amoniakiem

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ATA

02 maja 2007, 22:11

Dzięki Patko :) Trzymaj się jakoś i nie trać nadziei - będzie dobrze, zobaczysz 8)
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

02 maja 2007, 22:34

Patko, śledzę systematycznie ten wątek i również trzymam mocno kciuki za Twojego Majusa, choć nie uczestniczę w nim tak aktywnie jak ATA, Amika, czy Borysek, którzy mają znacznie obszerniejszą niż ja wiedzę na temat kotków :?
Ja mogę Cię wesprzeć jedynie "duchowo". co niniejszym czynię :wink:

Cieszę się bardzo, że jego stan już znacznie się poprawił - teraz wszystko jest jak na najlepszej drodze - liczę na to!

I Beatko słówko do Ciebie - wiem, że ciężko Ci pisać o chorobie Fiodora, więc nawet nie chcę Cię ranić pytaniami o jego stan - ale często o nim myślę i trzymam mocno kciuki za jego wyleczenie! :)

Dziewczyny - będzie dobrze! :D
Awatar użytkownika
Amika

02 maja 2007, 23:43

Ulla, jeśli chodzi o mnie to moja wiedza na ten temat jest niewielka. Ja tylko pomogłam Patce trafić do osób, które się na tym znają. No i oczywiście cały czas trzymam kciuki i staram się Ją wspierać.

Tak przeżywałam zabieg mojej Jusi i chorobę dwóch znajomych milusińskich futer, że zapomniałam o całym świecie. Dopiero dzisiaj przypomniałam sobie, że niedopłaciłam podatku z rozliczenia rocznego. :shock: Ładna ze mnie księgowa, no nie? :oops:
patka-p3

05 maja 2007, 11:44

niby wszystko zmierza ku dobremu ale kurcze znowu nie chce jesc, musze karmic go strzykawka. leki mu podaje choc wcale nie jest to latwe, on jest coraz silniejszy i podanie mu tabletki w calosci jest wielkim wyzwaniem. boje sie ze znowu mu sie cos tam pogarsza z ta watroba ze nie chce jesc.
Awatar użytkownika
Borysek

05 maja 2007, 13:36

Ja tutaj też niewiele mogę pomóc. Jedyne co pozostaje, to trzymać kciuki i wierzyć, że będzie dobrze (musi być)!!!

P.S.:ukłony w stronę dziewczyn z forum wiadomo jakiego!!! ;)
patka-p3

06 maja 2007, 20:31

majus dostal dzisiaj cos na pobudzenie apetytu, kilka razy podeszedl do miseczki i schrupal pare ziarenek suchej. wylizal tez przyzadzona pake. dodatkowo daje strzykawka. ogolnie wyglada dobrze.

amika jak twoja koteczka i jak tam podatek?:)
Awatar użytkownika
Amika

06 maja 2007, 21:03

Witaj Patka
Cieszę się, że Majus zaczyna chociaż troszeczkę sam jeść. Czy próbowałaś zachęcić go do jedzenia moją metodą? :lol: :lol: .
Cały czas trzymam kciuki, wierzę że krok po kroczku i będzie coraz lepiej.
A Ty odzywaj się do nas częściej :wink:

Z Jusią wszystko dobrze, od wczoraj uwolniłam ją na stałe z kubraczka. Jutro zdejmujemy szwy.
Danina zapłacona, wyszło bez odsetek
patka-p3

07 maja 2007, 14:08

probowalam wtedy tej metody ale nie przyniosla skutku:( dzisiaj naszczescie majek obudzil nas miauczeniem bo byl glodny:) kilka razy zjadl juz z miseczki ale jeszcze dokarmiam go strzykawka bo sam je za malo. fizycznie jest ok, naprawde wyglada dobrze, mam nadzieje ze nie jest to chwilowe.

ciesze sie ze u jusi wszystko gra:) pozdrawiam
patka-p3

28 maja 2007, 14:05

dlugo tu nc nie pisalam. u majusia znacznie lepiej. wyniki watrobowe sa juz w normie. amoniak narazie jest 218(na poczatku 400). leki na watrobe nadal dostaje. teraz tez leczenie pecherza bo jakis krwawe gluty z cewki mu wychodzily. mozliwe ze to sluz z krwia z podraznionego pecherza. ogolne samopoczucie jest dobre. jedynie martwiace sa zmiany apetytu. 4dni je bardzo ladnie a pozniej znowu marudzi. moze wkrotce to sie unormuje, oby. pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje