Choroba lokomocyjna
Jak zlagodzic objawy choroby lokomocyjnej u kotka, ktory w samochodzie podczas jazdy bardzo sie slini?
można znaleźć środek uspokajający działający na tego kota i spróbować czy zniesie te objawy niestety nie ma gwarancji.
Panie Doktorze,
czy taki środek uspokajający jest indywidualnie dobierany do kici, czy wypróbowuje się różne i sprawdza w praktyce, który zadziała?
Czy należy w tym celu zgłosić na konsultację do Pana, czy samemu można go kupić bez recepty? A jeśli można kupić bez recepty, czy mógłby Pan podać nazwy takich środków?
Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam!
czy taki środek uspokajający jest indywidualnie dobierany do kici, czy wypróbowuje się różne i sprawdza w praktyce, który zadziała?
Czy należy w tym celu zgłosić na konsultację do Pana, czy samemu można go kupić bez recepty? A jeśli można kupić bez recepty, czy mógłby Pan podać nazwy takich środków?
Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam!
kot jest specyficznym zwierzęciem , który nie reaguje tak samo na leki uspokajające jak jego kolega. Można spróbować na poczatek aviomarin a potem do lekarza ,bo większość środków jest na recepte.
Dziękuję pięknie Panie Doktorze!
Wypróbuję na początek aviomarin, a potem zobaczymy.
Mam nadzieję, że choć trochę pomoże, bo nie mogę patrzeć, jak moja niunia morduje się w podróży
Zaśliniona, języczek wyciągnięty i drgawki na całym ciałku - serce się kraje
Wypróbuję na początek aviomarin, a potem zobaczymy.
Mam nadzieję, że choć trochę pomoże, bo nie mogę patrzeć, jak moja niunia morduje się w podróży
Zaśliniona, języczek wyciągnięty i drgawki na całym ciałku - serce się kraje
Jesteśmy już po podróży
Zaaplikowałam mojej koteczce aviomarin i muszę przyznać, że ok. 3-godzinna podróż przebiegała dużo spokojniej niż bez żadnych środków uspokajających.
Nie śliniła się, nie drżała, prawie całą drogę spała, od czasu do czasu tylko się przebudzała i wtedy żałośnie miaukała. Ale po chwili znów zapadała w sen
Muszę przyznać, że aviomarin spełnił chyba swoje zadanie .
Niestety, podróże są dla mojej niuni zawsze bardzo męczące - no cóż, ona bardzo nie lubi podróżować
Zaaplikowałam mojej koteczce aviomarin i muszę przyznać, że ok. 3-godzinna podróż przebiegała dużo spokojniej niż bez żadnych środków uspokajających.
Nie śliniła się, nie drżała, prawie całą drogę spała, od czasu do czasu tylko się przebudzała i wtedy żałośnie miaukała. Ale po chwili znów zapadała w sen
Muszę przyznać, że aviomarin spełnił chyba swoje zadanie .
Niestety, podróże są dla mojej niuni zawsze bardzo męczące - no cóż, ona bardzo nie lubi podróżować
-
- Informacje
-