do dr Jarka- choroba kota

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

a.dria

13 stycznia 2013, 17:07

Witam,

jakiś czas temu pisałam na forum że kot ma koci katar i biegunkę. Dostawał metacam, immunodol, potem shotapen + immunodol, potem symulox, potem się okazało że antybiotyki wyjawiły mu przewód pokarmowy i dlatego ciągle ma biegunkę. Na końcu podawałam mu betamox, buscopan, cotosal, kit C i niturolisazyol i jakieś priobiotyki. Nie wiem czy wszystkie leki dobrze przepisałam, ale to mniej więcej zapisane jest w książeczce kota.

Kot perski, aktualnie 11 miesięcy. Weterynarz orzekł, że ma krzywą przegrodę nosową (niewykształconą) i dlatego tak dziwnie oddycha (chrumcze jak świnka rano, kiedy zapomni, że musi oddychać paszczą).

W końcu zmieniłam weterynarza i on zalecił podawanie karmy royal canin gastro intestinal. Kot zjadł około 2 kilogramów karmy: kupa była twarda, duża, zero biegunki. Ostatnio jednak (ostatnie 2-3 dni) kupa jest rzadsza, a dziś znowu pojawiła się mało zbita kupa i lekka krew z odbytu.

Nie wiem już co robić:( jakie badania zrobić kotu? żaden weterynarz nie wie co mu jest (kot był odrobaczany pod koniec października, nic nie było, zresztą to kot domowy).

Obecnie je tylko tę karmę i pije wodę.

Proszę o radę, z góry dziękuję
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

29 stycznia 2013, 23:49

odpowiedziałem w innym temacie
ODPOWIEDZ
  • Informacje