niedobór lipazy trzustkowej

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

arielka

08 stycznia 2006, 10:12

Od jakichś czterech miesięcy moje koty nęka biegunka , od ponad dwóch wiadomo , że to niedobór lipazy :cry: . Jedza neopankratynę : 1-2 tabletki do posiłku.Próbowalismy za rada weta odstawiać powoli ten lek , ale skutki były baaardzo biegunkowe znowu :oops: .Czy one sie kiedys wyleczą?Czy ile może to jeszcze potrwać?Czy zmniejszać im , czy zwiększać dawkę neopankratyny?Dodam , że tej lipazy to miały 18 i 16 jednostek-to podobno bardzo źle.Wiek: 5 i 15 miesiecy
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

08 stycznia 2006, 23:23

może to nigdy nie ustąpić mogą wymagać dozgonnego podawania leków. Jak długo to potrwa ? nikt Ci nie powie ale jeśli osiągmną wiek dorosły i ten problem nie ustapi to spora szansa, że będziesz leczyć je dozgonnie. Co do dawek leków rozmawiaj ze swoim lekarzem.
arielka

09 stycznia 2006, 15:36

No nie powiem , żeby mnie Pan Doktor pocieszył , ale ... takiej właśnie odpowiedzi sie spodziewałam :?
No cóż i tak mam najfajniejsze kocury na świecie :wink: szkoda , że nie ma neopankratyny o smaku myszy :D , może chetniej by ja jadły... :wink: i nie byłoby przynajmniej problemu z przechytrzaniem ich , a szczególnie starszego :twisted:
ODPOWIEDZ
  • Informacje