Odrobaczenie podczas zaparć- pomocy!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

AnnaG.

07 czerwca 2014, 13:52

Mam podać kotu Stronghold, przyznam, że kot jest dorosły ale zabrany od kogoś i raczej nie był nigdy odrobaczany. karmiony jest tanią mokrą karmą + gotowany kurczak pokrojony w kostkę (mięso, skórki, chrząstki), 1x1. Kot załatwia się raz na kilka dni.
Chce mu dać parafinę do karmy z puszki już bez dodatku tego wszystkiego z kurczaka aby go "odkupczyć" i odrobaczyć tym środkiem ale nie wiem ile podać parafiny do jedzonka (inaczej raczej nie tknie jej) i ile razy dziennie, co ile godzin oraz przez ile dni tak by być pewnym że już żołądek i jelita ma puste i można odrobaczać bez strachu że zdechłe robale się zatrzymają w brzuchu.
Jak to zrobić?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

08 czerwca 2014, 23:24

niestety nic nie napisałeś ile kot waży więc nie podpowiem , bo koty są od 1,5-2 kg do 8-10 kg .
AnnaG.

10 czerwca 2014, 15:07

Kocur była kastrowany i gdy go odebrałam to zapytałam o to i mi powiedziano że 5kg, szczerze powiedziawszy nie wiem czy rzeczywiście go ważono a już nie chciałam nic mówić... ale zdziwiłam się że aż tyle ja bym mu dała do 4kg najwyżej :roll: to duży kot ale nie otyły.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

14 czerwca 2014, 13:08

5-10 ml
ODPOWIEDZ
  • Informacje