Otosol

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MONIKA K

14 września 2006, 00:56

Panie Jarku!!

Zakupiłam Otosol ale nie wiem jak go stosowac. :shock: Cy namoczyc wacik do czyszczenia uszu,czy też zakraplac. Na opakowaniu jest napisane ,żeby stosowac wg. załączonego prospektu. Ale ja nie dostałam żadnej ulotki. Bardzo proszę o pomoc :D

pozdrawiam

Monika
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

14 września 2006, 01:18

Ja też czyszczę uszka mojej niuni otosolem. Robię to przeciętnie raz na tydzień w następujący sposób: nasączam otosolem połówkę płatka kosmetycznego, nakładam go na patyczek do uszu i tak spreparowanym "narzędziem" czyszczę najpierw kanał uszny, a potem wszystkie fałdki uszka. Płatek oczywiście zmieniam kilkakrotnie (2-3 razy).
Na koniec, patyczkiem czyszczę mniejsze fałdki i zakamarki w uszkach.

Gdy uszka są zdrowe, myślę że taka higiena jest w zupełności wystarczająca.

Natomiast w przypadku mocno zabrudzonych uszek, dobrze jest je wcześniej zakropić, rozetrzeć i gdzieś po 5 min. dokładnie wyczyścić, często zmieniając wacik, aż kolejny będzie czysty.

Postępuję właśnie w ten sposób i moja kicia ma uszka czyściutkie :)
Ale bardzo proszę o skorygowanie mnie, jeśli coś robię nie tak :D
carmella
Kontakt:

14 września 2006, 09:19

ja zakrapiam najpierw uszko - kilka kropli (taki jest opis na buteleczce), po chwili czyszcze patyczniem (koty) lub całym płatkiem kosmetycznym na palcu (pies).
Ostatnio zmieniony 15 września 2006, 07:49 przez carmella, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

14 września 2006, 22:18

dokładnie tak robić jak Ulla i carmella napisały. My też żadnych prospektów nie posiadamy.
MONIKA KUBIAK

15 września 2006, 00:26

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :D

Uszka już czyściutkie :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ
  • Informacje