Panie Jarku!!
Zakupiłam Otosol ale nie wiem jak go stosowac. Cy namoczyc wacik do czyszczenia uszu,czy też zakraplac. Na opakowaniu jest napisane ,żeby stosowac wg. załączonego prospektu. Ale ja nie dostałam żadnej ulotki. Bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
Monika
Otosol
Ja też czyszczę uszka mojej niuni otosolem. Robię to przeciętnie raz na tydzień w następujący sposób: nasączam otosolem połówkę płatka kosmetycznego, nakładam go na patyczek do uszu i tak spreparowanym "narzędziem" czyszczę najpierw kanał uszny, a potem wszystkie fałdki uszka. Płatek oczywiście zmieniam kilkakrotnie (2-3 razy).
Na koniec, patyczkiem czyszczę mniejsze fałdki i zakamarki w uszkach.
Gdy uszka są zdrowe, myślę że taka higiena jest w zupełności wystarczająca.
Natomiast w przypadku mocno zabrudzonych uszek, dobrze jest je wcześniej zakropić, rozetrzeć i gdzieś po 5 min. dokładnie wyczyścić, często zmieniając wacik, aż kolejny będzie czysty.
Postępuję właśnie w ten sposób i moja kicia ma uszka czyściutkie
Ale bardzo proszę o skorygowanie mnie, jeśli coś robię nie tak
Na koniec, patyczkiem czyszczę mniejsze fałdki i zakamarki w uszkach.
Gdy uszka są zdrowe, myślę że taka higiena jest w zupełności wystarczająca.
Natomiast w przypadku mocno zabrudzonych uszek, dobrze jest je wcześniej zakropić, rozetrzeć i gdzieś po 5 min. dokładnie wyczyścić, często zmieniając wacik, aż kolejny będzie czysty.
Postępuję właśnie w ten sposób i moja kicia ma uszka czyściutkie
Ale bardzo proszę o skorygowanie mnie, jeśli coś robię nie tak
ja zakrapiam najpierw uszko - kilka kropli (taki jest opis na buteleczce), po chwili czyszcze patyczniem (koty) lub całym płatkiem kosmetycznym na palcu (pies).
Ostatnio zmieniony 15 września 2006, 07:49 przez carmella, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie tak robić jak Ulla i carmella napisały. My też żadnych prospektów nie posiadamy.
-
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc
Uszka już czyściutkie
Uszka już czyściutkie
-
- Informacje
-