PO SZCZEPIENIU! PILNE!
z kostniako - mięsakiem poszczepiennym nigdy nie miałem do czynienia ale z mięsakiem tak. I nie zawsze dobrze się kończy, po purevaxie jesze odpukać nic.
tak jest i staramy się z tych starszych szczepionek powoli wycofać
A ja mam pytanko: czym się różni szczepionka Fel-0-Vax IV od III??
Z góry dzięki za odpowiedź
Z góry dzięki za odpowiedź
Ata wielki dzięki za odpowiedź
Niestety nici z mojego ambitnego planu piątkowego szczepienia.
Jakoś zupełnie się zakręciłam i zapomniałam, że trzeba powtórzyć odrobaczenie
I po raz kolejny jestem niezadowolona z vetmintha, bo się bardzo niemiło zakończyła ta powtórka odrobaczenia, tak mi żal mojego malucha Na dodatek znów ją będę musiała męczyć.
Niestety nici z mojego ambitnego planu piątkowego szczepienia.
Jakoś zupełnie się zakręciłam i zapomniałam, że trzeba powtórzyć odrobaczenie
I po raz kolejny jestem niezadowolona z vetmintha, bo się bardzo niemiło zakończyła ta powtórka odrobaczenia, tak mi żal mojego malucha Na dodatek znów ją będę musiała męczyć.
Jak widzę każdy kot reaguje inaczej. Pysia i Pucuś byli odrobaczani własnie Vetminthem i dobrze to znosili, natomiast Ptyś dostał Stronghold i całą noc wymiotowałAnnie pisze: I po raz kolejny jestem niezadowolona z vetmintha, bo się bardzo niemiło zakończyła ta powtórka odrobaczenia, tak mi żal mojego malucha Na dodatek znów ją będę musiała męczyć.
Moje kocianki były odrobaczane Vetminth'em w XII.06 i I.07 i dalej miały robale. Dopiero w kwietniu Cestal Cat je wytruł.
Nasz obecny wet twierdzi (na podstawie własnych doświadczeń), że Vetminth jest mało skuteczny i chyba ma rację, bo 1 dawce Cestalu widziałam robale na własne oczy (brrr......)
Nasz obecny wet twierdzi (na podstawie własnych doświadczeń), że Vetminth jest mało skuteczny i chyba ma rację, bo 1 dawce Cestalu widziałam robale na własne oczy (brrr......)
Chyba nieco zeszłyśmy z tematu
Ja do Vetminthu jestem uprzedzona już po poprzedniej kici, która również źle znosiła tą pastę. Nie umiem powiedzieć czegoś o skuteczności bo nigdy nie użyłam jej więcej niż jeden raz.
Ponieważ muszę powtórzyć to odrobaczenie, to na pewno będę chciała czymś innym.
Ja do Vetminthu jestem uprzedzona już po poprzedniej kici, która również źle znosiła tą pastę. Nie umiem powiedzieć czegoś o skuteczności bo nigdy nie użyłam jej więcej niż jeden raz.
Ponieważ muszę powtórzyć to odrobaczenie, to na pewno będę chciała czymś innym.
Witajcie, Wczoraj zaszczepiłam moje dwie kotki szczepionką FEL-O-VAX IV. jedna kotka zniosła ją bez żadnych dolegliwości, druga natomiast nie czuje się dziś najlepiej. Cały dzien śpi, miuczy żałośnie przy próbie wzięcią ja na ręce a jak ją ściągne z łóżka chodzi machając ogonem ze złości:/
Zauwazyłam takie zachowanie dziś ok. 13.
Przed chwilą kotka zjadła ciutkę suchego, ale naprawdę bardzo mało i wypiła ciutkę mleka. Mam nadzieję że jej to szybko przejdzie bo się trochę martwie.
Wiem, że jak była mała dostała szczepionkę "fel-o-vax ptc" ale nie wiem jak ją znosiła, bo wtedy jeszcze nie było jej u mnie.
Zauwazyłam takie zachowanie dziś ok. 13.
Przed chwilą kotka zjadła ciutkę suchego, ale naprawdę bardzo mało i wypiła ciutkę mleka. Mam nadzieję że jej to szybko przejdzie bo się trochę martwie.
Wiem, że jak była mała dostała szczepionkę "fel-o-vax ptc" ale nie wiem jak ją znosiła, bo wtedy jeszcze nie było jej u mnie.
Odnośnie tej szczepionki mam pytanie czy jest możliwe aby kociaki dostały po niej coś podobnego jak koci katar bo po około 1 tygodnia od podania zaczął się unich wirus i teraz wszystkie łącznie z dużymi dostają antybiotyk do pysia i krople do oczu i do nosa, boję się im podać drugi raz tę szczepionkę jak wyzdrowieją bo teraz już było dość groźnie... bo nie wiem czy to po tym? może ktoś zna odpowiedź z góry dziękuję
tak jest to możliwe, ale nie jest winna sama szczepionka , ale nosicielstwo tych zwierząt. Każde zaszczepienie czy sytuacja stresowa może prowadzić do wznowy choroby.
To co ja powinnam zrobić gdy skończy się leczenie mam zaszczepić po raz drugi? czy nie będzie to zagrażać ich życiu? bo boję się że może do tego dojść... dziekuję za odpowiedź...
zdecydowanie zaszczepieć jak będzie na 100 % zdrowy można przed szczepieniem użyć imunostymulatora.
-
- Informacje
-