prosze o pomoc (załamana)

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Leviś

04 sierpnia 2006, 20:34

Dwie sprawy
1.Własnie dzisiaj dowiedzialam sie ze mój kocurek ma SUK (potwierdzily to badania lab. moczu - trójfosforany amonowo magnezowe) i bialko w moczu (Wiem ze bialko w moczu jest oznaka zle funkcjonujacych nerek, ale czy to moze zagrazac zyciu?0 On ma dopiero 2 lata!!!!!!!
Kocurek od pon. bierze antybiotyk zatrzyki Betamox (2szt.) od dzisiaj Dexasone w tabl.
Sikanie sie poprawiło ale sika tez poza kuwete nie mozemy sobie z tym poradzić, co robic zeby tak nie robil, a to zaczyna byc bardzo meczace.

2. jest strasznie płochliwy, np. kiedy przechodzi kolo nas w czasie ogladania tv, to wystarczy delikatnie ruszyc noga, a on podskakuje tak ze chyba wyżej sie juz nie da.

Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 sierpnia 2006, 00:05

z reguły nie zagraża życiu, nawrotowy SUK już bardziej jest niebezpieczny. Białko przy SUK musi być wysokie , bo sama infekcja układu wydalniczego jest przyczyną podniesienia poziomu białka w moczu.
Gość

06 sierpnia 2006, 13:03

dzisiaj pojawil sie krwinkomocz, byłam z Gizmem w krakvecie dostal zastrzyk z cyklonaminy (i tabletki do domu), skad on sie mogl wziasc?
czy cykloamine mam podawac do czasu az przestanie sikac krwia czy zuzyc wszystkie ktore mu przepisano (1/4tab X 2) mamy 10 tabl.CK
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 sierpnia 2006, 19:27

podawać non stop do umówionej kontroli
ODPOWIEDZ
  • Informacje