ropa w oku

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
magduska
Kontakt:

02 czerwca 2007, 14:15

Witam. Chciałam zapytać co radzicie. Mój kociak ma ropę w prawym kąciku lewego oka. Do weterynarza idę z nim w poniedziałek rano na szczepienie, czy powinnam iść jeszcze dziś z tym oczkiem czy mam poczekać do poniedziałku. A może mu jakoś to przemyć. Co radzicie. proszę też odpowiedz Pana Jarka jeśli można by było.
Awatar użytkownika
Amika

02 czerwca 2007, 14:32

To jeszcze małe kocie dziecko, nie czekaj tylko idź dzisiaj do weta. Zresztą i tak narazie nici ze szczepienia. Najpierw trzeba wyleczyć oczko (bez względu na przyczynę tego stanu), dopiero potem możesz szczepić.
Moje mają rok i Juśka ma zapalenie spojówki, szczepimy oboje dopiero jak oko kotki będzie w porządku. Nie chcę Cię straszyć, bo to może być zwykła reakcja na drobny uraz, ale może też być objaw innej choroby.
Awatar użytkownika
magduska
Kontakt:

02 czerwca 2007, 14:39

Maleństwo ostatnio wycierało mi kurze pod wielką narożną szafą (gdzie nie mam jak sprzątać), kurz mógł spowodować zanieczyszczenie oczka. Jak tylko rodzice wrócą do domu to biorę maleństwo i pojedziemy do weterynarza.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 czerwca 2007, 21:41

bez oglądnięcia tego oka nikt nie powie co się dzieje ze spojówkami czy samym okiem trzeba komuś to pokazać.
Awatar użytkownika
magduska
Kontakt:

04 czerwca 2007, 18:42

już byłam u weterynarza, ale nie wiadomo czy to jest zapalenie spojówki czy koci katar. Nie ma innych objawów kociego kataru, kociak nie jest ospały, tryska energią, nie kicha ani nie kaszle. Dostał tylko kropelki do oczu i w środę mamy się pokazać ponownie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje