Absolutnie nie może wylizywać ranki Pani doktor miała rację.
Kicia liżąc szwy może je rozpuścić (jeśli rozpuszczalne), albo ściągnąć, a wtedy niezagojona jeszcze ranka może się "rozejść" i problem gotowy
Kotki niestety nie zawsze wiedzą co dla nich dobre - często ranka jest przez nie wylizywana, bo po prostu je swędzi.
Jeżeli Twoja koteczka za bardzo się interesuje ranką - musisz jej sprawić kubraczek
Sterylizacja
zgadzam sie w 100%-nie moga lizac ale znam ten bol-moja Mamba wylizywala, chociaz ubieralam ja w kilkanascie kubrakow, na szczescie nic sie nie stalo-poprostu bedzie miec brzydka duza blizne-ale i tak sie martwie teraz po sciagnieciu szwow, bo nadal sie intreresuje rana i niewykluczone, ze znowu ja ubiore w kubrak
Nie prawda, że koty zawsze wybiorą dla siebie najlepiej. Człowiek nie zawsze potrafi zadecydować mądrze, więc nie wymagajmy też tego od kotów. Ranki na pewno wylizywac nie można, trzeba jak już wspominały dziewczyny zapakować ją w kaftanik posterylkowy i choć kotka pewnie będzie protestować to nie pozwól, żeby miała możliwość "dłubania" przy szwach. Zresztą pani doktor zwróciła ci przecież na to uwagę.
nie ma co się zastanawiać, streylizować, ja przeżyłam trzy sterylki, dwie kotki przy małym dziecku i jedna jak jeszcze byłam w ciąży. Pierwsza była bardzo stresująca, a potem to rutyna. Poza tym im wcześniej tym lepiej, zwierzęta nie potrzebują małych żeby być szczęśliwe, widzę po moich szalonych damach.
-
- Informacje
-