szczepienie
-
Koty jako małe szczepimy 2 razy w odstępie 4 do 6 tyg. Następne szczepienie wykonujemy po roku. Takie szczepienia później powtarzamy corocznie.papaola pisze:witam mam dwa roczne koty, na początku jak je szczepiłam miały ok. 3mce, niedługo będzie rok od pierwszego szczepienia, czy muszę po roku jeszcze raz je zaszczepić?
-
Tak teraz powinny być powtórnie zaszczepione. Szczepienie zabezpiecza kota na rok czasu więc musisz powtarzać je co roku.
-
Co 2 lata jak wcale nie wychodzą Ja moje co jakiś czas wyprowadzam w szelkach. Na butach tez można coś przynieść. Więc nie ryzykuje i wolę coroczne szczepienie. Mieszkam w okolicy gdzie biega dużo kotów. A wiadomo szczepienie kotów na wsi to.....
Zgadza się. Twoje koty kwalifikują się jako wychodzące. Powinny być szczepione również na wściekliznę i białaczkęOlivia2005 pisze:Co 2 lata jak wcale nie wychodzą Ja moje co jakiś czas wyprowadzam w szelkach. Na butach tez można coś przynieść. Więc nie ryzykuje i wolę coroczne szczepienie. Mieszkam w okolicy gdzie biega dużo kotów. A wiadomo szczepienie kotów na wsi to.....
-
Bez przesady. Wściekliznę i białaczkę to już sobie podarujmy. Wystarczy podstawowe szczepienie.