Mam problem z moją kociczką. Ma zaburzenia wchłaniania, jest na Eukanubie I ntestinal /sucha/, poza tym dostaje gotowanego kurczaka.
Wczoraj przy okazji sterylki pobrałam jej krew na badania /profilaktycznie, bo niepokojących objawów nie było/
Miała robione: ALAT, AspAT, AP, glukozę, kreatyninę, mocznik, albuminy, białko całkowite, GGT, bilirubinę i morf +. Nieprawidłowe były tylko wyniki:
AspAT - 0,4IU/L
mocznik - 119,41 mg/dl
płytki krwi - 610 tys/ul
pozostałe wyniki w normie. Czy na zmianę tych parametrów mogła mieć wpływ narkoza? Wetka zdecydowała, że po świętach powtórka z badań, a na razie czekamy. Co Pan sądzi na temat tych wyników i jeśli mogę prosić o jakąś sugestię dalszego postępowania?
Aha, kotka w trakcie pobierania krwi jeszcze spała po operacji, wiem, ze to może mieć wpływ na wyniki badań
wyniki badań krwi- proszę o pomoc
oczywiście że sama narkoza mogła mieć wpływ na wyniki, dlatego na pewno trzeba je powtórzyć. Nie wiem czy dobrze przepisałaś ten alat bo nigdy czegoś takiego nie widziałem jest podniesiony mocznik i zwiększona ilość trombocytów, ale po narkozie wynikom nie wierzyłbym do końca.