Jestem właścicielką 8 letniego 36kg amstaffa Jokera (nie jest kastrowany) który nie kontroluje swojego posikiwania.Sika gdzie popadnie,a zwłaszcza na swoje posłania. Jest to strasznie denerwujące ponieważ wiecznie latam z mopem,a do tego strasznie śmierdzący jest ten mocz.Pies był już 2 razy w klinice weterynaryjnej.
Za pierwszym razem zbadali mu mocz i podali antybiotyk- ENROXIL 150mg 2x1dziennie i tabletkę BRAVECTO 1000mg bo miał podejrzenie świerzbu.Niestety,ani antybiotyk,ani tabletka nie pomogły.Pojechaliśmy 2 raz zostawiliśmy go na dobę w klinice zrobili mu badania krwi,moczu.usg.Wszystko podobno w normie(mam wyniki),dostał zastrzyk w postaci testosteronu jednak to pomogło na 2 dni... i dalej chodzi i popuszcza... byłam z nim już u 3 wetów dwaj poprzedni rozkładają ręce,jedynie w klinice coś zaczęli działać.Co z tego prawie tysiąc złotych wydane na wszystko,a tu nic nie pomaga
jedyne w czym pomogli to w miedzy czasie dostał alergii od zmiany karmy i wygryzał sierść.Dostał maść-żel do smarowania ISADERM 5mg/g i smaruje mu miejsca które wcześniej wygryzał (sierść powoli odrasta,ale robią mu się takie bąble jak ugryzienia komarów )
Jak się okazało podczas głupiego Jasia jak zasnął weterynarz zrobił dokładne usg i znalazł guza na śledzionie zaraz po tym zrobił RTG klatki piersiowej żeby zobaczyć czy nie ma przerzutów. Dzięki Bogu nie ma ich,za 3 tygodnie kolejna wizyta żeby sprawdzić guza.Jakby mało było problemów to jeszcze jakiś guz
Proszę o jakiś porady co z tym posikiwaniem co to może być jak mu pomóc... Obecnie jestem w ciąży i nie mam ju ż siły ciągle sprzątać i wąchać tego wszystkiego i na dodatek wydawać tyle pieniędzy bo mnie na to nie stać w tej chwili,a chce mu pomóć.Może jest jakiś sposób żeby mu pomoc tańszym kosztem ??
8 letni samiec posikuje, kropelkuje POMOCY !
jeśłi na usg i w badaniu moczu nie wykryto kłopotów z prostatą porozmawiaj z lekarzem nt. leków stymulujących zwieracz pęcherza. Można jeszcze się przyjrzeć na rtg jak wygląda jego kręgosłup.
Niby prostata ok,właśnie przed chwilą zauważyłam jak to wygląda... pies wstał po spania obtrzepal się poleciało kilka kropli a za chwilę taki strumień jak że strzykawki z ciśnieniem i znów kropelki i koniec. Podejrzewam, że tak to właśnie wygląda...
-
- Informacje
-