biegunka

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

nisia

01 sierpnia 2005, 15:05

witam,
jest szczęśliwą właścicielką cudownego Goldenka. ma w tej chwili 1,5 roku. niestety zdarzają mu się biegunki - około raz w miesiacu. Wet polecił mi zmienic karmę Royala z bytowej na ditetyczną więc od maja zjada jedynie Royal Sensitivity. miał też robione badania kału jak i krwi (morfologia i biochemia), które wykazały, że moje małe cudo jest zdrowe. co może być przyczyna tych biegunek (piesek chodzi w kagańcu aby uniknąć spozycia czegoś niedobrego)? jakie badania mozna jeszcze zrobić aby ustalić powód?
muszę jeszcze dodać, że piesek jest trochę niejadkiem i jest chudy. co zrobić żeby trochę przytył, czy karma którą je dostarcza mu wszyskich składników odżywczych, czy też dieta sprawiaże nie może nabrać troszkę ciała??
Bardzo bardzo proszę o radę!!!!
nisia
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 sierpnia 2005, 15:22

proszę podać jego wyniki
M@rek

05 stycznia 2006, 07:09

Podczepię się pod temat, żeby nie zaśmiecać forum.
Jeśli pies ma biegunkę, a nie mam jak w najblizszych paru godzinach dostać się do weterynarza to czy mogę mu pomóc do tego czasu jakimiś lekami z domowej apteczki np. stoperan, nospa?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

08 stycznia 2006, 23:16

my doraźnie zalecamy Lakcid, słyszałem że niektóre zwierzęta dobrze reagują na smekte sam nigdy tego nie zalecałem, jeśli po dobie biegunka nie maleje pilnie trzeba skontaktować się z lekarzem. Jeśli z biegunką są objawy ogólne nie kobinować - do lekarza.
ODPOWIEDZ
  • Informacje