witam,
jest szczęśliwą właścicielką cudownego Goldenka. ma w tej chwili 1,5 roku. niestety zdarzają mu się biegunki - około raz w miesiacu. Wet polecił mi zmienic karmę Royala z bytowej na ditetyczną więc od maja zjada jedynie Royal Sensitivity. miał też robione badania kału jak i krwi (morfologia i biochemia), które wykazały, że moje małe cudo jest zdrowe. co może być przyczyna tych biegunek (piesek chodzi w kagańcu aby uniknąć spozycia czegoś niedobrego)? jakie badania mozna jeszcze zrobić aby ustalić powód?
muszę jeszcze dodać, że piesek jest trochę niejadkiem i jest chudy. co zrobić żeby trochę przytył, czy karma którą je dostarcza mu wszyskich składników odżywczych, czy też dieta sprawiaże nie może nabrać troszkę ciała??
Bardzo bardzo proszę o radę!!!!
nisia
biegunka
proszę podać jego wyniki
Podczepię się pod temat, żeby nie zaśmiecać forum.
Jeśli pies ma biegunkę, a nie mam jak w najblizszych paru godzinach dostać się do weterynarza to czy mogę mu pomóc do tego czasu jakimiś lekami z domowej apteczki np. stoperan, nospa?
Jeśli pies ma biegunkę, a nie mam jak w najblizszych paru godzinach dostać się do weterynarza to czy mogę mu pomóc do tego czasu jakimiś lekami z domowej apteczki np. stoperan, nospa?
my doraźnie zalecamy Lakcid, słyszałem że niektóre zwierzęta dobrze reagują na smekte sam nigdy tego nie zalecałem, jeśli po dobie biegunka nie maleje pilnie trzeba skontaktować się z lekarzem. Jeśli z biegunką są objawy ogólne nie kobinować - do lekarza.
-
- Informacje
-