Ból brzucha/wymioty/biegunka i LAMBLIA
Witam. Od 29 lipca 2024 roku zmagamy się z ciągle nawracajacym problemem biegunki/bólu brzucha/wymiotów/braku apetytu/braku chęci do zabawy. Posiadamy potocznie mówiąc Amstaffa -psa 4 letniego. Naogol jest bardzo żywiołowy i chętny do zabawy lecz od 29 lipca mamy problem z którym nie potrafimy sobie poradzi nawet pod opieką(stała) weterynarza. Pies posiadał wyżej opisane problemy, po kilku konsultacjach, zastrzykach, kroplówkach, pozostawaniu w klinice stwierdzono u Niego Lamblie oraz zapalenie trzustki. Kontynuowaliśmy leczenie w tym kierunku, według wszelkich zaleceń lekarza. Po potrójnym cyklu leczenia lamblie metronizadolem oraz szczegółowym badaniu krwi wyszło na to, iż pies jest zdrowy. Nacieszyliśmy się tym stanem trochę ponad tydzień i wszystkie objawy znow do nas wróciły... ja już psychicznie nie daje rady w tym temacie, jestem wykończona patrząc na bol i smutek w oczach mojego psa. Proszę o radę - co to może być? Dlaczego problem nawraca. Dodam,iż piesek miał robione i RTG z kontrastem i kilkukrotnie USG, które niczego nie wykazało... Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i jest w stanie podzielić się swoją historia? Prosze o pomoc
-
Czy możliwe, że istnieje znaczne ryzyko Giardia w okolicy, w której wyprowadzasz psa na spacery? Możliwe, że problemem są warunki życia psa.
-
Trzeba zadbać o higienę, najlepiej wdzystko dokładnie wyczyścić. Dodatkowo najlepiej powtórzyć cykl metronidazolem/fenbendazolem, dołożyć to tego DiaGiar, który dodatkowo wyczyścić cysty z organizmu. Zmienić miejsce spacerów i przeleczyc wszystkie zwierzęta jakie są w domu.
-
- Informacje
-