Witam!
Policzylam ostatnio, że u mojej 4,5 letniej suczki która miała zawsze cieczke co 7-8 miesięcy niema jej już 10. Czy to jest mozliwe żeby suczka mi przekwitała w takim wieku?? Policzyłam to dzisiaj i się troche przeraziłam niedługo ide na szczepienie to zobaczy ja weterynarz. Zachwuje sie normalnie sierśc wręcz cudowna jest baaardzo spokojna ale nigdy nie była rozrabiarą.
cieczka
-
moja suka miała drugą cieczkę pół roku po pierwszej, a każdą następną (do momentu cięcia) co rok. Raczej nie sądzę, żeby to był przekwitanie:) psy w ogóle przekwitają? bo szczerze to nie mam pojęcia :] kotka mojej babci w wieku 21 lat miała chętkę na co nie co, nie wiem jak mają suczki:D a czemu jej nie wysterylizujesz?
-
Dzisiaj dostala no coż zegarkiem ona nie jest ale itak ide ją przebadać.
suki i kotki nie przekwitają. cieczka może być raz na rok i nie uważa się tego za chorobe.
-
byłam u weterynarza przy okazji cięcia pazurów. powiedział mi ze jesli cieczka bedzie przebiegać normalnie to niema co sie martwić.
Cieczka mogła być o czasie ale przeszła bez objawowo albo była bardzo mało widoczna, albo sobie suczka ją odroczyła w czasie czując np. złe warunki pogodowe (zima) na ewentualny odchów maluchów .
Moje czasem tak mają , generalnie regularnie co około 8 msc i nagle albo 6 albo 12 i znowu 2-3 lata regularnie .
Najczęściej mam taki skoki przy pojawieniu się kolejnego egzemplarza w stadzie bądź sterylizacji suki starszej która jest alfa.
Moje czasem tak mają , generalnie regularnie co około 8 msc i nagle albo 6 albo 12 i znowu 2-3 lata regularnie .
Najczęściej mam taki skoki przy pojawieniu się kolejnego egzemplarza w stadzie bądź sterylizacji suki starszej która jest alfa.
Niech mi ktoś powie co się dzieje... Neya dostała cieczkę 22 grudnia, trochę krwawiła, potem nie było plamek na podłodze (ale widziałam że się wylizywała, Shena ją też szorowała) a teraz mamy 18 stycznia a ta zaczęła krwawić i powiększył się jej srom. Chciałam ją wysterylizować w marcowej akcji...
To jej druga cieczka, wcześniejsza trwała 3 tyg.
To jej druga cieczka, wcześniejsza trwała 3 tyg.
pokaż psa lekarzowi sa to nietypowe objawy i mogą wynikać z zaburzeń hormonalnych
Pójdę jak tylko będę mogła...czyli jutro. Teraz Shena powinna mieć cieczkę, a nie Neya od początku... do tego w ogóle nie wykazuje zainteresowania psami, wiem, że niektóre tak mają ale... teraz wszytko jest dla mnie podejrzane.
Weterynarz stwierdził normalną cieczkę(powiększony srom, zainteresowanie psów). Ropomacicze we wzesnej fazie podobno ciężko wykryć i na usg nie będzie nic widać. Brzuch ma normalny, niebolesny. Na razie brak objawów ropomacicza, krew jest rzadka, brzuch nie boli, pije normalnie, nie jest osowiała i je jak zawsze. Mam ją obserwować. Po cieczce mam się stawić na badaniach i szykować ją do sterylizacji.