Witam Panie Jarku
Jestem właścicielką czarnego spaniela. Parę miesięcy temu (początek lata) córka oporządzając psa (usuwanie kołtunów po pachami, które robią się ciągle mimo pielęgnacji) zauważyła na łapie od zewnętrznej strony zwisającą torbiel długości 0,5 cm, wąską wypełnioną czymś białym. Powiedziałam, że trzeba to poobserwować i zobaczyć co dalej. Potem o tym zapomniałam, bo córka miała operację serca i pies trochę zszedł na drugi plan. Dziś, po kilku miesiącach wydaje mi się,że to coś się wydłużyło do około 1 cm, jak się bliżej przyjrzałam, to skóra dookoła jest biała, jakby łuszcząca się w kręgu ok.1-1,5 cm. Niech mi Pan podpowie, czy to wymaga leczenia np. chirurgicznego ? Sytuacja finansowa w domu jest - łagodnie określając bardzo trudna, pies nie wykazuje dolegliwości, nie drapie, nie liże, ale nie zmienia to faktu, że się martwię o niego. Proszę o radę, co z tym fantem z uwzględnieniem faktu, że każde 50 zł to 3-4 dni naszego życia. Dziękuję. Hanka.
Cocer spaniel z włókniakiem/mięsakiem?
zrób temu zdjęcie i wklej lub wyślij do mnie , zdrowia dla córki.
-
- Informacje
-