Witam, chcialam sie poradzic odnosnie zdjecia lokcia mojej 4 letniej sunii owczarka niemieckiego.Czy to moze byc zapalenie stawu spowodowane jakim urazem?
Bede wdzieczna za wszystkie wskazowki
http://images29.fotosik.pl/123/084119db96b057c5med.jpg
czy to moze byc zwykłe zapalenie stawu?
może być ale też przyczyn może być wiele innych : np. dysplazja, reumatodalne zapalenie stawu
a nowotwór???
A co do dysplazji to czy możliwe, żeby wyszła dopiero teraz. Suka jest psem można powiedzieć sportowym od 3 lat uprawia obedence i obrone, od dwoch agility. Amatorsko bawimy sie tez freesbe. Nigdy nie widziałam zeby coś ją bolało poza tym jest w świetnej formie fizycznej uwielbia biegać.
Wiem , ale pewnie jak każdy właściciel trudno mi uwierzyć w chorobę swojego psa, do tego tak temperamentnego
A co do dysplazji to czy możliwe, żeby wyszła dopiero teraz. Suka jest psem można powiedzieć sportowym od 3 lat uprawia obedence i obrone, od dwoch agility. Amatorsko bawimy sie tez freesbe. Nigdy nie widziałam zeby coś ją bolało poza tym jest w świetnej formie fizycznej uwielbia biegać.
Wiem , ale pewnie jak każdy właściciel trudno mi uwierzyć w chorobę swojego psa, do tego tak temperamentnego
stosunkowo mała szansa na neo , ale nie da się jej wykluczyć. Dysplazja jak najbardziej jako powikłanie. Przy tak zmieniony stawie na narazie koniec z taką aktywnością.
-
- Informacje
-