Giardia, Liamblia, czarny orzech,panacur
Witam, jestem tutaj nowa. Mam 6 miesięcznego Beagle zaadopwanego w styczniu. Pies od samego początku robi rzadkie kupy,nie wiem czy można nazwać to biegunką, ponieważ, częstotliwość jest 3/4 na dobę. Poszłam z nim do weterynarza,okazało się najpierw z badania kału, że miał Kokcydia czy jakoś tak,dostał lek, nie pamiętam nazwy. Było ponowne badanie, wyszło z badania że ma Giardie, dostał Panacur dawkowanie 5 dni,10 dni przerwy i znowu 5 dni. 4 dnia dawkowania zauważyłam poprawę w konsystencji kału, skończyłam te 5 dni, 6 dnia znowu kupa rzadka, zrobiłam 10 dni przerwy, dzisiaj jest 3 dzień 2 serii i kupa dalej rzadka. W dodatku naczytałam się o wyciągu z czarnego orzecha, czytałam, że można łączyć z lekami ,więc dzisiaj dałam mu do jedzenia 10 kropel. Kupa dalej rzadka. Teraz moje pytania, czy dobrze zrobiłam podając psu dzisiaj razem z lekiem te kroplę, czy podawać je dalej? Czy jeżeli kupa jest cały czas rzadka, to może być to inny problem a niżeli Giardia??? Po jakim czasie powinna być poprawa z konsystencją kupy przy podawaniu Panacur i czarnego orzecha??
-
- Informacje
-