gruczoły- przyczyny nagromadzania się. pytanie do wet.

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
raciborski11
Kontakt:

10 stycznia 2008, 08:21

parę dni temu byłem z miką na rutynowej kontroli u weta. No i niestety poraz kolejny musiała przejść mały zabieg wyciskania płynów z gruczołów ( nic przyjemnego ). Stąd moje pytanie do was, chodzi mi o powstawanie, w jaki sposób te płyny się gromadzą, co może być przyczyną tego.

Już co nieco wiem o skutkach, zapchanych gruczołów, więc w przyszłości wolałbym uniknąć, takich problemów.
Awatar użytkownika
gasparo

10 stycznia 2008, 08:41

Już było o tym kilka razy na forum. Poszukaj w archiwum.
Awatar użytkownika
raciborski11
Kontakt:

11 stycznia 2008, 14:20

gasparo pisze:Już było o tym kilka razy na forum. Poszukaj w archiwum.
to się nazywa pomoc.
Awatar użytkownika
gasparo

11 stycznia 2008, 16:46

Wstawiłabym Ci linki do tych postów, ale nie potrafię.
Wejdź w opcję"szukaj", wpisz: gruczoły okołoodbytowe i będziesz mógł o tym sporo poczytać. Po co powielać tematy, które już były.
AGA I IRYD

11 stycznia 2008, 20:21

Dzisiaj ja będę pomocna,w dziedzinie gruczołów mam doswiadczenie.Mój psiak ma taki problem.Wszystko jest żeczą indywidualną.Psom zapychają się gruczoły np:częste biegunki,wady genetyczne budowy.Płyn umieszczony jest w dwóch "woreczkach",aby je opuścił musi być wypchnięty,przy biegunkach lub złej budowie to niemożliwe,musimy psu w tym pomóc.Problem ten jest uważany jako postęp cywilizacji,dawniej psy dziko biegające miały ogromny teren do znaczenia,obecnie szybkie spacerki w tych samych miejscach równierz to uniemożliwiają.Psica musi się wybiegać.AGA..
Awatar użytkownika
raciborski11
Kontakt:

14 stycznia 2008, 15:46

AGA I IRYD pisze:Dzisiaj ja będę pomocna,w dziedzinie gruczołów mam doswiadczenie.Mój psiak ma taki problem.Wszystko jest żeczą indywidualną.Psom zapychają się gruczoły np:częste biegunki,wady genetyczne budowy.Płyn umieszczony jest w dwóch "woreczkach",aby je opuścił musi być wypchnięty,przy biegunkach lub złej budowie to niemożliwe,musimy psu w tym pomóc.Problem ten jest uważany jako postęp cywilizacji,dawniej psy dziko biegające miały ogromny teren do znaczenia,obecnie szybkie spacerki w tych samych miejscach równierz to uniemożliwiają.Psica musi się wybiegać.AGA..

super aga, taka odpowiedz mnie satysfakcjunuje. póki co zbieram notki, w temacie nam znanym.
ODPOWIEDZ
  • Informacje