Witam, mam suczkę 1,5 roczną, która z powodu zatrucia pokarmowego przez około dwa tygodnie dostawała podskórnie helicid i na początku papaweryne . W sobotę robiłam jej ostatni zastrzyk podskórny. Wczoraj czyli w poniedziałek wyczułam guzek pod skórą, jest to strona, w którą robiony był zastrzyk. Guzek jest tylko wyczuwalny nie jest widoczny. Nie jest też połączony ze skórą, ponieważ skóra daje się przesuwać i mogę ją odciągnąć.
W niedzielę idziemy i tak na kontrolę jednak ja się już martwię. Czy guzek może być spowodowany złym wykonaniem przeze mnie zastrzyku. Tydzień wcześniej pies był dokładnie badany przez lekarza i miał też usg jamy brzusznej, które nic nie wykazało. Guzek jej umiejscowiony za żebrami po prawej stronie, mniej więcej w miejscu "talii"
Guz po skórą u psa
może być to odczyn na zastrzyk
Dzien dobry.
Mój foksterier szorstowlosy po dwudniowym pobycie z nami na biwaku na plaży zaczął mocno lizać sobie łapę od spodu. Wstępnie nic nie zauważyłam. Po dwóch dniach na wierzchu pojawiło się rózowe zgrubienie, jakby narośl.
Pies to liczę i wygrywa. Wypływa z niej( tej narosli) krew , czasem coś żólto-zielonego....
Pytanie, czy natychmiast mamy się udać do weterynarza, czy poczekać i obserwować psa.
Pozdrawiam .
Wiolka
Mój foksterier szorstowlosy po dwudniowym pobycie z nami na biwaku na plaży zaczął mocno lizać sobie łapę od spodu. Wstępnie nic nie zauważyłam. Po dwóch dniach na wierzchu pojawiło się rózowe zgrubienie, jakby narośl.
Pies to liczę i wygrywa. Wypływa z niej( tej narosli) krew , czasem coś żólto-zielonego....
Pytanie, czy natychmiast mamy się udać do weterynarza, czy poczekać i obserwować psa.
Pozdrawiam .
Wiolka