HEPATIL dawkowanie dla psa 6 kg
Jezeli pies ma dobre wyniki to po co podawac?? Jak zarowka swieci to znaczy ze jest dobra to bedziesz wymienala na inna? nie wiec leki podaje sie tez wtedy jak jest taka potrzeba
Moja sunia ma co kilka lat problemy z wątrobą, która po półrocznej kuracji lekami homeopatycznymi powracała do pełnej sprawności utrzymującej się długi czas... jej przodek miał podobne problemy, więc myślę, że wątroba jest genetycznie słaba (wszelakie badania nic nie wykazują) i zastanawiam się, czy po prostu nie podawać jej tego bez przerwy. Jest to lek homeopatyczny, więc nie powinno zaszkodzić psu??
jeżeli wyniki wątroby sa prawidłowe nie podawaj leków , bo ich wątroba nie potrzebuje. Wejdź wtedy w ziołoterapie lub homeopatie. Hepatil podawaj 1-2 x 1 tabl w zależności od stanu watroby
tak
Dzien dobry, mam rowniez pytanie odnosnie hepatilu do pana doktora. Ostatnio przy badaniu krwi do zabiegu wyszedl alat blisko 300, zalecono mi hepatil 3 kapsulki dziennie, czy przy takim wyniku nie jest to za duzo? Bo wydaje mi sie, ze problem nie jest az tak duzy by podawac az 3 kaps dla malego pieska? Diner nie ma zadnych objawow jakiejkolwiek choroby
aha i zalecono podawanie ok pol roku takiej dawki , zdaniem doktora tyle regeneruje sie watroba, oczywiscie bedziemy kontrolowac czy alat spada , usg wyszlo prawidlowo, inne badania tez
nie proście o dawkowanie leków bez podawania wagi zwierzaka , bo nie będę odpisywał. Dla jednego mały to york 1,2 kg dla innego spaniel 14 kg wiec sa to pojęcia tak względne jak pojęcia pogody dla jednych jest ladnie jak nie pada a dla innych tylko jak świeci słońce.
przy tak wysokich próbach moż być stosoawana tak wysoka dawka . Wynik jest wysoki więc kontrolaa co 3-4 tyg krwi i poprawa dawkowania lub regulacja watroby za pomocą innych leków.
Panie Doktorze, czy przy alacie 160 u psa 6,5 poleciłaby pan 1 czy 2 tabletki hepatilu? Dziękuję
Wejdę tu z pytaniem z trochę inne j beczki (za co z góry bardzo przepraszam). Walczymy od trzech tygodni o życie moje Suczki(8 lat) badania krwi sukcesywnie si ę pogarszają ( w tej chwili wszystkie wyniki przekroczone ok 10 krotnie), płytki krwi także lecą. Wątroba na USG wygląda na bardzo zniszczoną. Nie wiemy co jest przyczyna choroby. Robimy wszystkie możliwe badania i nic (czekamy na ostatnie wyniki na antyciała w temacie chorób odkleszczowych). Podawanie lekarstw nie pomaga. Jutro rano pędzimy na zastrzyki i kroplówki ale teraz Tosi zrobiła się przetoka z gruczołu okołoodbytowego (nie saneczkowała i nie interesowała się pupą) moje pytanie czy to zapalenie zatok mogło spowodować zniszczenie wątroby?
-
- Informacje
-