nowy lek-CIMALGEX
Ja za jedną tabletkę 80mg zapłaciłam 6zł. Weterynarz mojej powiedziała, że ma świetne efekty przy połączeniu Cimalgexu ok. 2 tygodnie leczenia z jakimś specyfikiem na stawy (już nieprzeciwzapalnym). Nie pamiętam jego nazwy, ale podobno ma paru klientów, którym dosłownie postawiła psy na nogi. M. in. stara wilczyca, która prawie nie podnosiła się o własnych siłach, dzisiaj biega. Moja miała bardzo duże problemy z biegunkami i byłam sceptycznie nastawiona do tego leku, ale o dziwo nie wywołuje on u niej ani biegunek ani wymiotów. Wielkiej poprawy jednak też nie widzę na razie (6 dzień)- kuleje na lewą tylną łapkę.
nie ma lekó∑ cud, są różne stadia choroby i lek działa tak samo u każdego tylko choroba przebiega inaczej lub jej zaawansowanie jest mniejszego czy też większego stopnia.
-
Podawałam mojej 13,5 letniej goldence Cimalgex przez 8 dni pod rząd. Poprawa, polegająca na zmniejszeniu kulawizny, nastąpiła praktycznie już po pierwszej tabletce. Nie wystąpiła biegunka ani wymioty. Wszystko jest ok
Teraz planuję przerwę w podawaniu Cimalgexu na 1 lub 2 dni, w zależności od tego, jak sunia będzie się czuła...
Wg mnie Cimalgex jest dobrym lekiem.
Teraz planuję przerwę w podawaniu Cimalgexu na 1 lub 2 dni, w zależności od tego, jak sunia będzie się czuła...
Wg mnie Cimalgex jest dobrym lekiem.
Ja też podaję lek swojej suczce( labradorka) już jakiś czas i działa bardzo dobrze.
Niestety jak odstawiam na parę dni od razu widać różnicę i kulawizna wraca.
Niestety jak odstawiam na parę dni od razu widać różnicę i kulawizna wraca.
Nasz pies udeżył się o wysoki próg w tylną łapkę od wew. Goldenek 7lat. Podajemy cimalgex 80mg już 2 m-ce. Brak efektów ubocznych. Krótsze spacery i wolniejsze zaczął sam pod naszą zgodą nieco wydłużać. Z lekiem jest bardzo dobrze, obrzęk stawu w 80procentach się cofnął.Próby odstawienia były dwie ale już na drugi dzień było widać efekty. Kulał,więcej spał i nie chciał się bawić tylko leżakował i chciał sie tulić. Także moi drodzy 80zł za 8 tab. u nas taka cena. Dobrze że nas stać i będziemy kupować mu nadal bo nie ma innej rady.Nie damy mu cierpieć. za jakiś czas zrobimy wyniki wątroby i nerki. takie życie. Pozdrawiam.Anna
Mam pytanie odnośnie długotrwałego (tzn. ponad rok) stosowania leku Cimalgex. Moja 8-letnia suczka ok. 5 kg od ponad roku ma zdiagnozowane zwyrodnienie stawów w tylnej łapce. Lekarz zalecił nam stosowanie Artikrillu codziennie 1 tabletka oraz w soboty i niedziele po 1 tabletce Cimalgex. Zastosowałam się do tych zaleceń, efekty oczywiście są i suczka chodzi/biega tak, jakby była zupełnie zdrowa, rzadko bardzo delikatnie utyka. Od pewnego czasu zauważyłam, że zdarzają się jej wymioty, nie codziennie ale co pewien czas i zaczęła też skubać często trawę, dodam, że oczywiście jest regularnie odrobaczana. I w związku z tym zastanawiam się czy może to być skutkiem stosowania tych leków?
Jak najbardziej może to być skutek ubocznego działania leku. Przy tak długotrwałym stosowaniu leku regularnie wykonywałem kontrolę pracy nerek, wątroby i wykluczenia choroby wrzodowej.
-
Witaj!
Wszelkie sprawy zdrowotne powinny być analizowane i omawiane z lekarzem weterynarii. Wszystko po to, aby dobrać właściwe leki i ich dawkę dla potrzeb Twojego podopiecznego. Jeśli masz jakieś wątpliwości czy pytania warto wrócić do gabinetu jeszcze raz.
Pamiętaj jednak, że taka wizyta może wywołać dodatkowy stres u Twojego zwierzaka. Zajrzyj na naszego bloga i sprawdź, jak możesz skutecznie sobie z tym poradzić.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
Wszelkie sprawy zdrowotne powinny być analizowane i omawiane z lekarzem weterynarii. Wszystko po to, aby dobrać właściwe leki i ich dawkę dla potrzeb Twojego podopiecznego. Jeśli masz jakieś wątpliwości czy pytania warto wrócić do gabinetu jeszcze raz.
Pamiętaj jednak, że taka wizyta może wywołać dodatkowy stres u Twojego zwierzaka. Zajrzyj na naszego bloga i sprawdź, jak możesz skutecznie sobie z tym poradzić.
KrakVet.pl
-
Witaj,
jeśli zastanawiasz się nad jakimś lekiem, nie wiesz czy możesz go podać swojemu podopiecznemu - najlepiej udaj się do weterynarza. Dzięki temu zyskasz kompleksową pomoc w zakresie doboru właściwego leku.
Musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
KrakVet.pl
jeśli zastanawiasz się nad jakimś lekiem, nie wiesz czy możesz go podać swojemu podopiecznemu - najlepiej udaj się do weterynarza. Dzięki temu zyskasz kompleksową pomoc w zakresie doboru właściwego leku.
Musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
KrakVet.pl
-
- Informacje
-