otyłość a wiosna i wysiłek fizyczny
Witam:) mam kundelke malutka w wieku prawie 8 lat... rok te,u biegala czasem przy rowerku ale sie skonczylo z racji tego, ze zawital do ans szczeniak ONka.. teraz mala sucz troche przytyla... biega skacze bawi sie itp i jets neizle.. ale ze wzgledu na wiek<8 atek> chcialabym aby troche schudla.. zeberek jej prawie nei czuc<aczkolwiek nie wyglada jak beczka na lapkach czterech> no i chcialabym w jakis sposob ja "odchudzic" po zimie.. nie gwaltownie a stopniowo i przygotowac do sezonu rowerowego:) lubi biegac za rowerkiem.. no i wlansie pyt.. jakie karmy moga nam w tym pomoc?mala wazy z 6 kg.. 24 cm w klebie.. chce zeby znowu miala fajna szczuplutka figurke ale zeby etz i zdrowko nei ucierpialo i zeby mogla spokojnie biegac przy rowerku za 2 mieisace:) co polecacie?jaka karma?i jakie smakolyki??bo ucze ja nowych komend i musi dostawac jakies smakolyki na spacerkach:) bardzo rposze o odpowiedzi:)
Zakup jakas karme light.A jako smakolyki polecam jakies tabletki witaminowe dla psow
trochę się nie zgodzę- ponieważ karmy typu light jedynie utrzymują wagę na tym poziomie co już waga już osiągnięta, lepiej kupić karmę typowo odchudzającą , zawierającą l-karnitynę , i podawać karmę według tabelki na opakowaniu, z tym że ilość karmy dziennie podajemy na wagę jaką chcemy osiągnąć a nie na taką jaka już jest.
karmy: royal obesiti , hlls- r/d. eukanuba też ma swoją karmę dietetyczną. dostępne w puszkach i jako sucha karma.
karmy: royal obesiti , hlls- r/d. eukanuba też ma swoją karmę dietetyczną. dostępne w puszkach i jako sucha karma.
Jest jeszcze karma Hubert z l-karnityna.
az taka gruba moja sucz nie jest... ma dobra kondycje itp.. tylko ja chce zeby troszke jej ubylo cialka.. wiec mysle , ze karma senior-light bedzie ok.. moze minimalnie dawke zmniejsze i bedzie loozik:)
A najlepiej duzo ruchu i bedzie ok W sklepach zoologicznych mozna kupic sama l-karnityne dla psow wspomagajaco mozna podawac, albo HMB
no ruchu to ona ma;p tylko problem w tym, ze ma juz prawie 8 lat i zeszlego lata nie biegala przy rowerze.. bo szczenior ONka uczyl sie chodzic;)tak wiec mala miala przerwe w rowerku.. tak to sa spacery zabawy itp.. tlyko chodzi mi tutaj o jej zdrowko:)wiec karma senior light bedzie ok do tego ruch i odwiedziny u weta i powinno byc super:) pozdrawiam i czekam na prawdziwa wiosne az bedziemy mogy wyruszyc w tarse rowerkiem;p tzn piesy beda biegac;)