Pies liże odbyt
Przepraszam, że tu gitare zawracam tym problemem, ale jestem z daleka od weta, a zauważyłem, że mój pies od dwóch dni liże odbyt. Robił to kiedyś, ale niezbyt często, nie było to powodem do niepokoju. Nie wiem, może powodem jest jego żarcie? Zmieniłem miejsce zamieszkania na dłuższy czas, więc też i jego jedzenie nieco uległo zmianie. To, co mu serwuję, to na zmianę konserwy, lub świeże żarcie składające się z kurczaka ryżu i warzyw oraz innego dnia dostaje makaron z twarogiem. Zastanawiam się nad tą konserwą, nie podam marki, bo nie pamiętam. Jakiś Butchers, czy coś takiego.
-
no takie mięciutkie żarełko gruczołów nie opróżni niestety... o sposobie karmienia nie będę nic pisać makaron z twarogiem?! a co jadł wcześniej?
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 21:11 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
dobrze jest to szybko sprawdzić , bo niekoniecznie może to być zaleganie wydzieliny a może być zapalenie gruczołu. Jeśli tak jest to grozi powstanie przetoki i krwawienia a potem może się nie obyć bez zabiegu.
-
...
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, 21:37 przez isabelle30, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie może i tak być , że to robaczki.
Dzięki za wszystkie sugestie.
-
Cześć
w takich sytuacjach niepokojących i zastanawiających, najlepiej skontaktować się z lekarzem weterynarii. Pamiętaj - z każdym niepokojącym objawem nie powinno się zwlekać. Dobrze jest, aby lekarz zobaczył to możliwie jak najszybciej.
Jednak musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
w takich sytuacjach niepokojących i zastanawiających, najlepiej skontaktować się z lekarzem weterynarii. Pamiętaj - z każdym niepokojącym objawem nie powinno się zwlekać. Dobrze jest, aby lekarz zobaczył to możliwie jak najszybciej.
Jednak musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
-
- Informacje
-