Pomóżcie proszę
Mam pytanie - ile razy dziennie powinien załatwiać się roczny pies. Wiem, że pytanie może wydać sie głupie, ale wydaje mi sią że mój pies siusia bardzo często (zauważyłam, że sąsiedzi wychodzą ze swymi podopiecznymi 3-4 razy dzienne, podczas gdy u mnie 7 razy to standard) obawiam się czy nie jest to objaw jakieś choroby. Dziękuję za pomoc.
-
- Kontakt:
Twoje pytanie nie jest glupie,ale podalas malo informacji/czy twoj pies duzo pije,czy wychodzac z nim on obsikuje czy stanie iduzo sika a moze podoba mu sie na podworku i tak wymusza swoje wyscie.
Po prostu jeśli pije, siusia. Z tym, że trzeba sprawdzić ile pije (tego nie podam ponieważ znalazłam dwie publikacje, a różnica danych jest tak wielka, że nie mówi nic). Zbyt duża ilość wypijanejj wody może świadczyć o różnych chorobach (cukrzyca, wątroba, nerki). Moja suczka średnio wypija 0,2-0,25 ltr/doba przy wadze 22 kg. Pomijam upały i stan kiedy
wzrasta poziom cukru, a to rozwala wątrobę (nawet 0,8 ltr), jest to sygnał - sprawdź cukier i zrób próby wątrobowe. Z tym, że ile by ją nie wyprowadzał zawsze robi siusiu (zazwyczaj jest to 6 razy). I zawsze jest chętna do wyjścia mimo, iz ma 12 lat.
wzrasta poziom cukru, a to rozwala wątrobę (nawet 0,8 ltr), jest to sygnał - sprawdź cukier i zrób próby wątrobowe. Z tym, że ile by ją nie wyprowadzał zawsze robi siusiu (zazwyczaj jest to 6 razy). I zawsze jest chętna do wyjścia mimo, iz ma 12 lat.
-
- Informacje
-