Witam!!!
Mam dośc dziwny problem. MIanowicie końcówka ogona mojego posokowca jest lekko wyłysiała. Byłem z tym juz u 2 weterynarzy. Stosowałem maść - tymczasem nazwy nie pamietam. Nie wiele ona pomogła(byłopodejrzenie grzybicy). Ale jeszcze jeden objaw - czasami sam koniec ogona pękał i kapała z niego krew. Mój pies ma tendencję do bardzo energicznego wyrażania swojej radości i macha ogonem zginając wpół całe ciało. Często tym ogonem uderza po różnych przedmiotach wieszkaniu. Zauważyłem obrzęk. Po jakimś czasie sam wpadłem na pomysł izaczołem stosowac propolis. Co dziwne krwawienie ustało całkowicie ogon(chodzi o sam koniec) trochę porósł sierścią. Ale jeszcze nie do końca. Czy ktoś mi może powiedziec co to jest i czy mto jest spowodowane???? Czy jest na to jakas skuteczna rada. Tymczasem bardzo uważam na to by pies sobie nie ranił tego ogona obijając o wszystkie przedmioty w mieszkaniu
Dziękuję i pozdrawiam!!!
Posokowiec - problem z ogonem!!!
odpowiedź jest w miare prosta udzieliłeś jej sam. Jest to powodowane regularnym rozbijaniem końcówki ogona. To prowadzi do stanów zapalnych końcówki ogona i utraty włosa. Jedyna rada zminimalizować te urazy ogona, leczyć stany zapalne.
-
- Informacje
-