Witam
Od 3-4 miesięcy zaczęły się problemy zdrowotne mojej 2 letniej Asti - owczarek niemiecki
Zaczęło się od rozwolnienia. Psica nie dawała rady utrzymać, kupy były b. rzadkie i częste. Po jakimś czasie na krótko się poprawiło. Potem znów to samo, pies jadł, nawet dużo a chudł w oczach. Trwa to do tej pory, próbowaliśmy zmienić karmę, później sama wołowina, poźniej mieszane i nic. Lekarz podejrzewa niewydolność trzustki, dostała kreon. Krótka poprawa i znów to samo. Włączono metronidazol. I znów poprawa. Krótka i powrót. Od 3 tygodni encorton. Najpierw sam. Jak nie było efektu - to teraz z metronidazolem. Efektu raczej nadal nie ma....Co robić????[/b]
Poważne problemy z trawieniem????
-
- Kontakt:
znależć przyczyne nie leczyć niewiadomo czego tzn. bardzo dokładne badania nie tylko kliniczne ale labolatoryjne: krew, kał.
-
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź.
Ale tu zaczynają się schody. U nas w weterynariii badań nie robią. Bo i po co.
Jeździłam z psicą do Ełku, tam miała zrobione ale tylko badanie krwi - i to konkretnie tylko amylazę. Wynik wyszedł 421 U/l
I to wszystko. Więcej badań nie zrobiono. Na podstawie tego wyniku pies leczony jest na niewydolność trzustki.
Ale zaczynam się mocno niepokoić brakiem efektów.
Jakie to powinny być badania. Czy podstawowe? Czy jakieś inne? Może jak pójdę i poproszę o coś konkretnego - to może wtedy mi zrobią te badania.
Bardzo proszę o pomoc...Ania
Ale tu zaczynają się schody. U nas w weterynariii badań nie robią. Bo i po co.
Jeździłam z psicą do Ełku, tam miała zrobione ale tylko badanie krwi - i to konkretnie tylko amylazę. Wynik wyszedł 421 U/l
I to wszystko. Więcej badań nie zrobiono. Na podstawie tego wyniku pies leczony jest na niewydolność trzustki.
Ale zaczynam się mocno niepokoić brakiem efektów.
Jakie to powinny być badania. Czy podstawowe? Czy jakieś inne? Może jak pójdę i poproszę o coś konkretnego - to może wtedy mi zrobią te badania.
Bardzo proszę o pomoc...Ania
-
- Kontakt:
A...i zalecono mi zmianę diety...
Tylko na jaką????
Tylko na jaką????
na pewno badanie kału, badania biochemiczne krwi zwłaszcza ast, alat, pomocna będzie morfologia i po tych wynikach dalsze decyzje i ew. zmiana karmy na intestinal royala lub eucanuby lub i/d hillsa.